Neymarért kifizették a 222 millió eurót, mehet Párizsba

Csütörtök este jelentette be az FC Barcelona, hogy 

"délután Neymar képviselői személyesen jöttek el a klub irodájába, s a játékos nevében kifizették a 222 millió eurót, ami egyoldalúan megszüntette a két fél közötti szerződést."

A klub közleményében hozzáteszik: a tranzakció részleteit továbbítják az UEFA-hoz, hogy dönthessen az ügy esetleges következményeiről. A 25 éves játékos már a szerda délelőtti edzésen közölte a csapattársaival, hogy a Paris Saint-Germainhez szerződik. A Barcelona nem akarta elengedni, ezután hivatkoztak szerződés kivásárlási árról szóló záradékára, ami Neymar tavaly októberi szerződéshosszabbításkor emelkedett 222 millió euróra.

Fotó: Albert Llop

Tehát a két klub nem is tárgyalt egymással az átigazolásról, Neymar képviselői előbb a spanyol liga madridi központjában mutatta be a 67 milliárd forintnyi euróról szóló csekket, majd továbbutaztak Barcelonába, és közvetlenül a klubnak fizettek. A PSG hivatalosan még nem jelentette be Neymar érkezését. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.