Olaszország hadihajót küldött Líbia felé

migráció
2017 augusztus 03., 04:08
comments 62

Csütörtök este az olasz parlament megszavazta, hogy az ország hadihajói líbiai vizekre menjenek, hogy korlátozzák a migránsok áthajózását a Földközi-tengeren.

Néhány órával a parlamenti döntés után az olasz haditengerészet első hajója már Líbia felségterületén volt.

Az olasz kormány azt állítja, hogy az akcióról megállapodtak azzal a líbiai kormánnyal, amelyiket az ENSZ is elismer. (A polgárháború sújtotta országban több kormány is van párhuzamosan, és ezek egymással harcolnak.) Az említett kormány vezetője viszont azt állítja, hogy csak a líbiai parti őrség kiképzéséről és fegyverek átvételéről állapodott meg az olasz kormánnyal.

Szintén csütörtökön az olasz hatóságok elkobozták egy német civil szervezet egyik hajóját, és kihallgatták a legénységet, mert illegális migráció segítésével vádolják őket. A szervezet azt állítja, hogy csak embereket mentenek meg a vízbe fulladástól. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.