Elüldözte a BME gazdasági karát a rektor: negyven oktató kilépett, és az ELTE-re igazolt

2017 augusztus 3., csütörtök 19:08
163

„2017 szeptemberétől közel 40 oktató más felsőoktatási intézményekben fogja folytatni munkáját, nem a BME GTK-n, ezzel párhuzamosan pedig számos új oktató kezdi meg munkáját karunkon” – jelentette be váratlanul a Műszaki Egyetem szerda este. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Képviselete közleményében sem az okot, sem azt nem részletezte, honnan pótolják az oktatókat.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a távozó oktatók többsége a gazdasági képzését beindító Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatja munkáját. A lap szerint a két intézmény között már folynak az egyeztetések, a BME szeretné elérni, hogy a távozó oktatók következő két-három tanévben valamilyen formában még jelen legyenek a karon. A Magyar Nemzet szerint mindig is lenézték a Műszakin a gazdaságtudományi kart, de az utolsó csepp az volt a pohárban, mikor Józsa János rektor elbocsátotta kar dékánját,  Andor Györgyöt. Helyére pedig nem azt nevezte ki, akit a Kari Tanács kétharmados többséggel támogatott, hanem az ellene induló Koltai Tamást.

„Aggodalmamat kell kifejezzem az érintett képzések minőségi folytatását illetően”

– nyilatkozta a HÖOK elnöke a lapnak. Gulyás Tibor szerint a rektori döntés visszafordíthatatlan folyamatot indított el, csak az volt a kérdés, hogy hány oktató távozik. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt