Elüldözte a BME gazdasági karát a rektor: negyven oktató kilépett, és az ELTE-re igazolt

oktatás
2017 augusztus 03., 19:08
comments 163

„2017 szeptemberétől közel 40 oktató más felsőoktatási intézményekben fogja folytatni munkáját, nem a BME GTK-n, ezzel párhuzamosan pedig számos új oktató kezdi meg munkáját karunkon” – jelentette be váratlanul a Műszaki Egyetem szerda este. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Képviselete közleményében sem az okot, sem azt nem részletezte, honnan pótolják az oktatókat.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a távozó oktatók többsége a gazdasági képzését beindító Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatja munkáját. A lap szerint a két intézmény között már folynak az egyeztetések, a BME szeretné elérni, hogy a távozó oktatók következő két-három tanévben valamilyen formában még jelen legyenek a karon. A Magyar Nemzet szerint mindig is lenézték a Műszakin a gazdaságtudományi kart, de az utolsó csepp az volt a pohárban, mikor Józsa János rektor elbocsátotta kar dékánját,  Andor Györgyöt. Helyére pedig nem azt nevezte ki, akit a Kari Tanács kétharmados többséggel támogatott, hanem az ellene induló Koltai Tamást.

„Aggodalmamat kell kifejezzem az érintett képzések minőségi folytatását illetően”

– nyilatkozta a HÖOK elnöke a lapnak. Gulyás Tibor szerint a rektori döntés visszafordíthatatlan folyamatot indított el, csak az volt a kérdés, hogy hány oktató távozik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.