TGM úgy, de úgy bekóstolta Török Gábort, hogy minden gengszterrapper elszégyelheti magát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A legnagyobb értelmiségi álgengszterrapper.

Amikor már azt hihettük, hogy kóstolgatásban, beszólásban és beefelésben itt már nem lehet újat mutatni, jött Tamás Gáspár Miklós, és újrarajzolta a pályát. Az ismert közíró friss cikkében egész egyszerűen újrafogalmazta a magyar levelezőlistákról, kommentfolyamokból és céges csetszombákból jól ismert „és te amúgy ki a fasz vagy, ha szabad kérdeznem?” kérdést. Mindezt egy Török Gábor politológusról szóló, 

„Török Gábor (monográfia)” 

című írásban, aminek ez a nyitómondata:

„Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol.”

TGM ezután sem felejtette el a poént, és az egész bevezetőn végigvitte a motívumot, hogy neki eddig fogalma sem volt, ki az a Török:

„Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmet, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő. Véleménye jelentős. Kifejezi és befolyásolja sokak preferenciáit. Megkérdeztem a népszerű internetes portál szerkesztőjét, miért számol be Török Gábor legkisebb moccanásáról, válasza: mert Török Gábor puszta neve sok ezer kattintást jelent perceken belül. Ennek a jeles embernek érdemes utánanézni. Tűvé tettem az internetet, és immáron tájékoztatni tudom a nyájas olvasót Török elemző – csakugyan fontos – fölismeréseiről, amelyeket az alábbiakban foglalhatunk össze.”

Ezután következnek Török írásainak parodisztikus tartalmi összefoglalói: többnyire egymásnak tökéletesen ellentmondó, brutális közhelyek. Ez is vicces, és több helyen találó, de intenzitásban nem érheti utol a bevezető kiafaszvagyozást.

Nekem egyébként ez volt a kedvec Török-oltásom a cikk kifejtős részéből:

„A labdarúgás roppantul népszerű Magyarországon, ennek következtében minden, ami a labdarúgással kapcsolatos, roppantul népszerű Magyarországon, kivéve a magyar labadarúgást, amely roppantul népszerűtlen Magyarországon. Ha viszont jobb lenne a futball Magyarországon, mint amilyen most Magyarországon, akkor a magyar futball is népszerűbb lenne Magyarországon, mint amennyire most népszerű Magyarországon. Mert most sajnos nem népszerű.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.