TGM úgy, de úgy bekóstolta Török Gábort, hogy minden gengszterrapper elszégyelheti magát

POLITIKA
2017 augusztus 03., 15:25
photo_camera A legnagyobb értelmiségi álgengszterrapper.

Amikor már azt hihettük, hogy kóstolgatásban, beszólásban és beefelésben itt már nem lehet újat mutatni, jött Tamás Gáspár Miklós, és újrarajzolta a pályát. Az ismert közíró friss cikkében egész egyszerűen újrafogalmazta a magyar levelezőlistákról, kommentfolyamokból és céges csetszombákból jól ismert „és te amúgy ki a fasz vagy, ha szabad kérdeznem?” kérdést. Mindezt egy Török Gábor politológusról szóló, 

„Török Gábor (monográfia)” 

című írásban, aminek ez a nyitómondata:

„Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol.”

TGM ezután sem felejtette el a poént, és az egész bevezetőn végigvitte a motívumot, hogy neki eddig fogalma sem volt, ki az a Török:

„Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmet, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő. Véleménye jelentős. Kifejezi és befolyásolja sokak preferenciáit. Megkérdeztem a népszerű internetes portál szerkesztőjét, miért számol be Török Gábor legkisebb moccanásáról, válasza: mert Török Gábor puszta neve sok ezer kattintást jelent perceken belül. Ennek a jeles embernek érdemes utánanézni. Tűvé tettem az internetet, és immáron tájékoztatni tudom a nyájas olvasót Török elemző – csakugyan fontos – fölismeréseiről, amelyeket az alábbiakban foglalhatunk össze.”

Ezután következnek Török írásainak parodisztikus tartalmi összefoglalói: többnyire egymásnak tökéletesen ellentmondó, brutális közhelyek. Ez is vicces, és több helyen találó, de intenzitásban nem érheti utol a bevezető kiafaszvagyozást.

Nekem egyébként ez volt a kedvec Török-oltásom a cikk kifejtős részéből:

„A labdarúgás roppantul népszerű Magyarországon, ennek következtében minden, ami a labdarúgással kapcsolatos, roppantul népszerű Magyarországon, kivéve a magyar labadarúgást, amely roppantul népszerűtlen Magyarországon. Ha viszont jobb lenne a futball Magyarországon, mint amilyen most Magyarországon, akkor a magyar futball is népszerűbb lenne Magyarországon, mint amennyire most népszerű Magyarországon. Mert most sajnos nem népszerű.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.