TGM úgy, de úgy bekóstolta Török Gábort, hogy minden gengszterrapper elszégyelheti magát

POLITIKA
2017 augusztus 03., 15:25
comments 279
photo_camera A legnagyobb értelmiségi álgengszterrapper.

Amikor már azt hihettük, hogy kóstolgatásban, beszólásban és beefelésben itt már nem lehet újat mutatni, jött Tamás Gáspár Miklós, és újrarajzolta a pályát. Az ismert közíró friss cikkében egész egyszerűen újrafogalmazta a magyar levelezőlistákról, kommentfolyamokból és céges csetszombákból jól ismert „és te amúgy ki a fasz vagy, ha szabad kérdeznem?” kérdést. Mindezt egy Török Gábor politológusról szóló, 

„Török Gábor (monográfia)” 

című írásban, aminek ez a nyitómondata:

„Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol.”

TGM ezután sem felejtette el a poént, és az egész bevezetőn végigvitte a motívumot, hogy neki eddig fogalma sem volt, ki az a Török:

„Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmet, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő. Véleménye jelentős. Kifejezi és befolyásolja sokak preferenciáit. Megkérdeztem a népszerű internetes portál szerkesztőjét, miért számol be Török Gábor legkisebb moccanásáról, válasza: mert Török Gábor puszta neve sok ezer kattintást jelent perceken belül. Ennek a jeles embernek érdemes utánanézni. Tűvé tettem az internetet, és immáron tájékoztatni tudom a nyájas olvasót Török elemző – csakugyan fontos – fölismeréseiről, amelyeket az alábbiakban foglalhatunk össze.”

Ezután következnek Török írásainak parodisztikus tartalmi összefoglalói: többnyire egymásnak tökéletesen ellentmondó, brutális közhelyek. Ez is vicces, és több helyen találó, de intenzitásban nem érheti utol a bevezető kiafaszvagyozást.

Nekem egyébként ez volt a kedvec Török-oltásom a cikk kifejtős részéből:

„A labdarúgás roppantul népszerű Magyarországon, ennek következtében minden, ami a labdarúgással kapcsolatos, roppantul népszerű Magyarországon, kivéve a magyar labadarúgást, amely roppantul népszerűtlen Magyarországon. Ha viszont jobb lenne a futball Magyarországon, mint amilyen most Magyarországon, akkor a magyar futball is népszerűbb lenne Magyarországon, mint amennyire most népszerű Magyarországon. Mert most sajnos nem népszerű.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.