Vlagyimir Klicsko visszavonul

sport
2017 augusztus 03., 07:29
comments 57

A korábbi nehézsúlyú világbajnok ukrán hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi, így biztosan nem fog összejönni a brit Anthony Joshua elleni visszavágó.

A 41 éves Klicskót áprilisban a 11. menetben ütötte ki Joshua a Wembleyben megrendezett meccsen. A mérkőzés után hamar felmerült a visszavágó lehetősége, a 27 éves Joshua is remélte, hogy novemberben összecsaphatnak újra Las Vegasban. 

Klicsko azt nyilatkozta, hogy mindent elért a sportban, amiről csak álmodott, és most egy új karriert akar kezdeni. 

A kétszeres korábbi bajnok, aki 2006 és 2015 között birtokolta az egyesített bajnoki címet pályafutása során 64 győzelmet ért el és öt vereséget szenvedett. 1996-ban olimpiai bajnok lett Atlantában, utána indult a profi karrierje. 24-0-ás győzelmi szériával nyitott, 1998-ban kapott ki először az amerikai Ross Purittytől, épp az első és egyetlen profi meccsén, amit hazájában, Ukrajnában vívott. 

A kétezres években 11 éven át volt veretlen, ő birtokolta a WBA, az IBF és a WBO övét is. A már régóta Németországban élő bokszoló honlapján, egy videóüzenetben búcsúzott el rajongóitól. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.