A Partizan Belgráddal játszik a Videoton az Európa-liga főtáblájáért

A szerb Partizan Belgráddal sorsolták össze a Videoton az Európa-liga főtáblájára jutásért. A székesfehérváriak edzője, Marko Nikolic éppen a szerb bajnok és kupagyőztes edzője volt, de lemondott és a Videotonhoz szerződött. 

A Partizan a Bajnokok Ligája selejtezőjében a montenegrói Buducnost Podgoricát még búcsúztatta, de aztán a görög Olympiakosz kiverte 5-3-as összesítéssel, így az Európa-ligában folytathatták, és kerültek össze a Videotonnal.

A Videoton a második leggazdagabb magyar klubként a selejtezőkben a máltai Balzant, az észt Kaljut és a francia Bordeaux-t verte ki. A fehérváriak 2012-ben jutottak el az Európa-liga csoportköréig, ez volt klubszinten a legutóbbi említésre méltó esemény a magyar fociban. (A leggazdagabb magyar klub, a Fradi évek óta sikertelenül próbálkozik akár csak főtábla közeléig is eljutni.) 

A Videoton ezt a selejtezőt még játszhatja Felcsúton, de ha a csoportkörbe jutna, akkor a Pancho Aréna túl kicsi lenne, mert a minimális nézőszám 8000, a Makovecz Aréna pedig ennek a fele sincs. Jelenleg két magyar stadion felel meg az UEFA-előírásoknak, a Fradié és a Debrecené. Ugyanakkor már épül a Videoton 14-ezres, UEFA-kompatibilis stadionja, ahogyan a Szombathelyé és a Diósgyőré is. Már csak a főtáblára kellene jutni. 

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Bajnokok Ligája csoportköréért a kazah Asztana (Kleinheisler László) a skót Celtickel, a német Hoffenheim (Szalai Ádám) a Liverpoollal, a a Honvédot kiejtő izraeli Hapoel Beer-Seva (Korhut Mihály) a Mariborral játszik. 

Az Európa-ligában Mészáros Lőrinc horvát csapata, az Osijek az osztrák Austria Wiennel játszik. Futács Márkó a Hajduk Splittel az Evertonnal került össze. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.