Kiskacsaharc: Gyárfás még azt is megakadályozta, hogy utódja, Bienerth átadhasson egy érmet a budapesti vébén

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Kemény dolgokat mondott Bienerth Gusztáv, az úszószövetség sokat támadott elnöke a 24.hu-nak adott interjújában. Alant a legérdekesebb pontok, az egész beszélgetés itt olvasható el.

  • Csurka Gergely, a Gyárfás vezett úszószövetség egykori sajtófőnöke hosszú levélben “jelentette fel” Bienerthet a nemzetközi szövetségnél, a FINA-nál, ahol Gyárfás Tamás, Bienerth megbuktatott elődje erősember maradt.
  • A Bienerth által a Deloitte-tól megrendelt könyvvizsgálói jelentés durva, egyes esetekben akár feljelentést is érő pénzügyi szabálytalanságokat tárt fel
  • Ugyanez részletesebben: “A magyar szövetség mérlege az elmúlt két évben (a 2015-ös és 2016-os naptári évben) nem felelt meg a mérlegkészítés követelményeinek, jelentős tételek nem szerepelnek a mérlegben, vannak szerződések, kötelezettségvállalások, amelyekhez a magyar szövetség megfelelő szervei nem adtak hozzájárulást, van olyan szerződés a szövetség és annak korábbi elnöke között, amelyről az elnökség sem tudott.”
  • Bienerth szerint “Van olyan tényállás, ami felveti a csalás, a hűtlen kezelés, illetve a felelőtlen gazdálkodás fogalmát.”
  • Feltehetőleg maga Bienerth Gusztáv fogja megtenni a feljelentést.
  • Az úszószövetség elnökségének most lemondott tagjai arra hivatkoztak, hogy Bienerth nem valósághűen számolt be a hétfői elnökségi ülésről egy sajtótájékoztatón, miközben a sajtóeseményen valójában Sós Csaba szövetségi kapitány beszélt.
  • Elődjéről, Gyárfás Tamásról Bienerth azt mondta, hogy “egy árnyékkal kell viaskodnom, aki mindenhol ott van, direktben soha nem mondja el a véleményét, hanem különböző megbízottakon keresztül.”
  • Akkora a kavarás, hogy “A vb-rajt előtt érkeztek a FINA büro tagjai, több mint tízen jelezték nekem, hogy azzal fogadták őket, hogy én nem vagyok tényező, a vb után 15 nappal távozni fogok a szövetség éléről.”
  • Hogyhogy nem adott át egyetlen érmet sem a vébén a szövetség vezuetője? “Úgy, hogy Gyárfás Tamás megkért, hogy jelöljek meg három eseményt, ahol érmet adnék át, hiszen ő koordinálta ezt a FINA részéről. Megjelöltem hármat, ő egyiket sem választotta ki.”

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.