Megint kigyulladt a dubaji Fáklya Torony

baleset
2017 augusztus 04., 04:34
comments 95

Kisebb csoda, hogy sikerült kimenekíteni az összes lakót a dubaji Torch Towerből, amelyben hatalmas tűz ütött ki péntekre virradóra. A 79 emeletes Fáklya Toronyban 682 lakás van. 

link Forrás

A felhőkarcoló közepétől a tetejéig puszítottak a lángok, égő törmelékek estek róla az utcára. Egy lakó azt mesélte, hogy a tűzjelző hangjára ébredtek fel, 10 perc alatt jutottak le a lépcsőkön az 50. emeletről. A tűz szerencséjükre felettük ütött ki. 

A tűzoltók az épület belsejéből oltották a lángokat, mintegy két és fél óra alatt fékezték meg a tüzet.  

A 355 méter magas Fáklya 2011-es átadásakor a világ legmagasabb lakóépülete volt, (azóta egy másik dubaji felhőkarcoló megelőzte). Két éven belül másodszor gyulladt ki, 2015-ben több tucatnyian megsérültek, főként füstmérgezésben, de akkor is sikerült időben kimenekíteni a több ezer lakót és nem volt áldozata a tűznek. (MTI/BBC/Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.