Szomszédok: Norbi luxusautóval sétáltatja a kutyáját, Norbi: Igen, de csak kétszer

ÉLET
2017 augusztus 04., 15:35


Norbi az akita kutyáját az otthonuk (Szentendre, Boldogtanya) melletti utcákon autóval "sétáltatja"  Ezt úgy teszi, hogy "százzal" vezeti a kocsit, ami után póráz nélkül fut a kutya!! 

Ezzel a meghökkentő állítással jelentkezett a 444-nél egy neve elhallgatását kérő olvasó, aki további állítólagos részletekkel is szolgált:

Ebből már lett egy majdnem tragikus baleset, mert  a kutya egy másik, pórázon lévő kutyát megtámadott, majd egy babakocsiba is betolta a fejét (miközben a Norbi a sértett gazdájával beszélt) Az eset után annyi változott, hogy sokkoló nyakörvet kapott a kutya, de még mindig póráz nélkül fut a százzal száguldó kocsi után. 

A dolog eléggé hihetelennek tűnt, a százas tempó azokat az utcákat elnézve konkrét képtelenségnek, de azért elkezdtem nyomozni és nemsokára egy újabb környékbeli lakóval beszéltem. Aki alapvetően megerősítette a mélyen fitneszellenes alapinformációt:

a kutyasétáltatás kocsival story igaz

Miközben lenyesegette a túlzásokat:

Ez egy hegyvidéki csendes rész, ahol nem százzal megy, de itt már a 40 is sok lenne, mivel szabadon vannak a gyerekek. 

Beszélgetőpartnerünk nem hallott konkrét konfrontációról a sétálók és Norbi között. Azt viszont fájlalta, hogy Schobert speciális sétastílusa miatt a többi környékbeli kutyáson csattan az ostor:

Nem tudom kit ijesztett meg, de azt tudom, hogy miatta és emiatt az újonnan felvett setaltatási stílusa miatt haragszanak a nem kutyások ránk, akik szintén póráz nélkül sétáltatunk az erdő alatti utakon (szabály tiltja, elvileg mindenhol pórázt kellene tenni a kutyákra de kijelölt kutyafuttató a város másik részen van csak)

Az egész sztoriból kutyásként csak azt nem értettem, hogy miért vezet valaki a séta helyett, ami egyszerűen jó érzés. Mint a szomszéd elmondta:

A régi kutyát rendesen setaltatta biciklivel vagy futva, de most csak bevagodik a kocsiba. Fura

Az ügyben természetesen megkerestük Schóbert Norbertet, aki a sajtósán keresztül azt üzente, hogy Hatchit, az akita fajtájú kutyáját jellemzően kora reggel vagy késő délután szokta megsétáltatni a házuk közelében lévő erdőben, az esetek 90 százalékában biciklivel, az erdőt pedig egy rövid magánúton közelíti meg. 

Annyit azonban elismert, az az elmúlt egyéves időszakban kétszer előfordult, hogy a szakadó eső miatt valóban az autójával sétáltatott a környéken. Ezt azzal magyarázta, hogy az akita óriási mozgásigénye miatt minden nap meg kell futtania a kutyát.

Azt azonban külön hangsúlyozta, hogy az autóval is nagyon lassan ment, maximum 15-20 kilométer per óra sebességgel, egyrészt mert a kutya sem tud ennél gyorsabban futni, másrészt esőben balesetveszélyes is volna.   

A Schobert-család és a szomszédság feszült viszonyára utalhat, hogy a fitneszmilliárdos azt üzente a lakóknak, hogy nem haragszik, viszont szomorú, hogy a sajtóhoz fordultak a problémáikkal és hogy ha bárkit anyagi kár ért a kutyája miatt, az szóljon neki, és kifizeti.   

Ez nem az első eset, hogy a fitneszvállakozó és szentendrei lakókörnyezete konfliktusba kerül: az alsó szomszédja tavaly áprilisban azzal vádolta meg, hogy a telkére eresztette ki a kerti medencéje vizét. Schóbert akkor tagadta, hogy víz lett volna a medencéjében. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.