Vádat emeltek a gondozottak pénzét elsikkasztó szegedi nővel szemben

bűnügy
2017 augusztus 04., 08:27
comments 31

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki az egyik - a közleményben nem megnevezett - magyarországi egyház keretében végzett közérdekű önkéntes tevékenységet, és ellopott 11 millió forintot. 

A vádirat szerint a vádlott 2012. elejétől egészen 2015. végéig közérdekű önkéntes tevékenységet végzett egy magyarországi egyház kisebbségekkel foglalkozó missziója keretében. A vádlott a szegedi kirendeltségen dolgozott, ahol többek között az őt foglalkoztató szervezet feladata volt a rászoruló embereket támogató házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés. A vádlott feladata volt szegedi telephelyvezetőként továbbá a számlák megnyitása, elszámolás a működési költségekkel, a gondozók munkájának és a gondozási tevékenységnek összehangolása, ellenőrzése. A vádlott mindezen túlmenően a gondozottaktól az étkeztetésre átvett térítési díjat naponta csekken adta fel az őt foglalkoztató szervezet felé, illetőleg naponta kellett befizetnie azt a szervezet bankszámlájára.

A vádirat szerint a vádlott 2015. júliusától azt kérte az étkezési térítési díjakat beszedő szociális gondozóktól, hogy az átvett összegeket személyesen neki adják át, amelyeket azonban nem fizetett be a szervezet bankszámlájára, így 2015. szeptember végéig mintegy 11,4 millió forintot tulajdonított el.

Az ügyészség a vádlottat folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.