A dán királynő férje nem akar a felesége mellé temetkezni, mert szerinte neki királynak kellett volna lennie, ha már a felesége a királynő

Henrik herceg, II. Margit dán királynő férje úgy döntött, nem hajlandó a felesége mellé temetkezni a királyi párnak előkészített szarkofágba. Méghozzá azért nem, mert szerinte

ő férfiellenes diszkrimináció áldozata.

Henrik herceg ugyanis azt szerette volna, hogy őt királynak szólítsák, és királyként kezeljék, ha már a felesége a királynő. Ez a keserűség pedig már 45 éve, Margit 1972-es trónra lépése óta halmozódik benne. A nézeteit abból vezeti le, hogy az angol és több más nyelv nem tesz különbséget a királynő és a királyné szavak között.

II. Margit és Henrik hercegFotó: Wikipedia

A női uralkodók férjei azonban nem vesznek fel királyi rangot, hanem csak hercegit. Henrik szerint pedig ez azért van, mert az uralkodócsaládokban a férjeket nem nézik annyiba, mint a feleségeket. (Persze szigorúan véve Henrik így is emelkedett rangban azzal, hogy feleségül vette Margitot, hiszen korábban ő csak egy francia gróf volt.)

A királyi párhoz közel álló források szerint Henrik évek óta dühöng amiatt, hogy nem kezelik a feleségével egyenrangúként, azaz királyként, és ennek következménye, hogy nem is hajlandó a közös szarkofágba temetkezni. (Jezebel)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.