Az idei az első olyan évfolyam a Harvardon, ahol a nem fehér diákok vannak többségben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai Harvard egyetem 381 éves fennállása alatt az idén felvetteké az első évfolyam, amelyikben nincsenek abszolút többségben a fehér diákok. Az évfolyam 50,9 százaléka valamilyen kisebbségi csoportból érkezik: 22,2 százalékuk ázsiai-amerikai, 14,6 százalékuk fekete, 11,6 latino és 2,5 százalékuk amerikai őslakos vagy csendes-óceáni.

Az egyetemen az utóbbi években sokat változtattak a szabályokon, annak érdekében, hogy leszámoljanak a Harvardról kialakult elitista és intoleráns képpel a közvéleményben. Ugyanakkor az amerikai felsőoktatási intézmények többségével együtt a Harvardnak is rasszizmussal és faji előítéletekkel kapcsolatos vádakkal kellett szembenéznie a közelmúltban. (Quartz)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.