Az idei az első olyan évfolyam a Harvardon, ahol a nem fehér diákok vannak többségben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az amerikai Harvard egyetem 381 éves fennállása alatt az idén felvetteké az első évfolyam, amelyikben nincsenek abszolút többségben a fehér diákok. Az évfolyam 50,9 százaléka valamilyen kisebbségi csoportból érkezik: 22,2 százalékuk ázsiai-amerikai, 14,6 százalékuk fekete, 11,6 latino és 2,5 százalékuk amerikai őslakos vagy csendes-óceáni.

Az egyetemen az utóbbi években sokat változtattak a szabályokon, annak érdekében, hogy leszámoljanak a Harvardról kialakult elitista és intoleráns képpel a közvéleményben. Ugyanakkor az amerikai felsőoktatási intézmények többségével együtt a Harvardnak is rasszizmussal és faji előítéletekkel kapcsolatos vádakkal kellett szembenéznie a közelmúltban. (Quartz)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.