Az idei az első olyan évfolyam a Harvardon, ahol a nem fehér diákok vannak többségben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az amerikai Harvard egyetem 381 éves fennállása alatt az idén felvetteké az első évfolyam, amelyikben nincsenek abszolút többségben a fehér diákok. Az évfolyam 50,9 százaléka valamilyen kisebbségi csoportból érkezik: 22,2 százalékuk ázsiai-amerikai, 14,6 százalékuk fekete, 11,6 latino és 2,5 százalékuk amerikai őslakos vagy csendes-óceáni.

Az egyetemen az utóbbi években sokat változtattak a szabályokon, annak érdekében, hogy leszámoljanak a Harvardról kialakult elitista és intoleráns képpel a közvéleményben. Ugyanakkor az amerikai felsőoktatási intézmények többségével együtt a Harvardnak is rasszizmussal és faji előítéletekkel kapcsolatos vádakkal kellett szembenéznie a közelmúltban. (Quartz)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.