Meghalt egy férfi a röszkei határátkelőn

Határátlépés közben rosszul lett és a gyors orvosi beavatkozás ellenére meghalt egy szerb állampolgárságú férfi a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

A 64 éves férfi egy menetrendszerinti busz utasaként érkezett az országba. A busz, valamivel 12 óra előtt hagyta el Szerbiát. A sofőr a Magyarországra való beléptetés előtt megállt, az utasok mosdóba mentek és dohányoztak. A férfi is leszállt a buszról, de mikor visszaszállt volna rosszul lett, és a jármű lépcsőjén elesett. Mivel a busz a magyar oldali átkelőhely épületének közelében volt, a sofőr azonnal segítséget kért a magyar rendőröktől. Az elsősegélynyújtó tiszt vezetésével a rendőrök a férfi ellátását megkezdték és 12 óra 23 perckor értesítették a mentőket. A beteg keringése a gyors orvosi beavatkozás ellenére összeomlott és a férfi elhunyt. 

Röszkénél egyébként kétórás a várakozási idő, és a rendőrök a következő hetekben is erős forgalomra számítanak a Nyugat-Európából szabadságra haza tartó vendégmunkások szabadságra, és a nyaralni induló turisták miatt. Ezért ásványvizet osztogatnak a határon. (police.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.