Átrakták a száz méter éremátadóját, hátha akkor nem fütyülik ki Gatlint, de kifütyülték

Utolsó száz méteres egyéni világbajnoki döntőjén futott Londonban minden idők legnagyobb és legjobb sprintere, a jamaicai Usain Bolt, de a visszavonulása nem sikerült tökéletesen: a dopping miatt már kétszer elkapott Justin Gatlin megverte, és végül egy másik amerikai, Chris Coleman is megelőzte egy hajszálnyival. Gatlin győzelmét döbbent csöndet követő óriás füttykoncerttel vette tudomásul a közönség.

Coleman, Gatlin, Bolt.Fotó: RAINER JENSEN/dpa Picture-Alliance/AFP

Gatlin azt nyilatkozta, hogy Bolt azt mondta neki a verseny után: ne foglalkozzon a közönséggel, megérdemelte a győzelmet. (Ezzel együtt nehezen érthető, hogy miért állhat rajthoz egy olyan versenyző, akit már kétszer is illegális teljesítményfokozáson, azaz csaláson értek. Bár az is tény, hogy a legtöbb versenyző négy év kihagyás után nem tudna ugyanolyan színvonalon teljesíteni karrierjében, mint a most már 35 éves Gatlin. Eredetileg egyébként nyolc évre tiltották el 2006-ban, amikor másodszorra lebukott doppinggal, abban az esetben egy szteroiddal.)

A szervezők átrakták a díjátadó ceremóniát egy korábbi időpontra, hátha akkor még kevesebben lesznek a stadionban, de nem: ha kevésbé intenzíven is, de egyértelműen fütyülték és hurrogták az amerikait. Bolt viszont, aki 2011 óta először kapott ki világbajnokságon, őrült nagy ovációban részesült.

A nemzetközi atlétikai szövetség állítja, hogy figyelmetlenségből cserélték meg a díjátadó időpontját, de azért jellemző, hogy éppen a tévéközvetítések kezdete előtt pár perccel zavarták le a dolgot, abban az időben, amikor a legtöbben még arra várnak, hogy beengedjék őket a stadionba. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.