Észak-Korea megtorlással fenyegeti az Egyesült Államokat az ENSZ-szankciók miatt

Több 444 videó?
Szeretném

A szombaton elfogadott ENSZ-szankciók miatt a kommunista ország azzal fenyegetőzik, hogy az Egyesült Államok ezerszeresen meg fog fizetni. A szankciók hatására Észak-Korea exportbevételei a harmadával csökkenhetnek. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a sorozatos rakétakísérletek miatt rendelt el szankciókat.

Az észak-koreai vezetés azt ígérte, hogy sosem fog lemondani a rakéta-és nukleáris arzenáljáról, a büntetéseket a növekvő katonai hatalma elleni amerikai vezetésű pánikreakciónak nevezte. „Nincs nagyobb hiba annál, mint hogy az Egyesült Államok azt hiszi, hogy területe biztonságban van az óceán felől”- írták arra utalva, hogy továbbra is olyan nukleáris rakétán dolgoznak, amely képes elérni az amerikai partokat.

Ri Yong-ho észak-koreai külügyminiszter a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének ülésén beszélt arról, hogy nem tekintik tárgyalás tárgyának a ballisztikus és nukleáris rakétáik kérdését. Hozzátette, hogy szükségük van olyan interkontinentális támadó képességre, amely képes elérni az Egyesült Államok szívéig. Szerinte az elmúlt hónap rakétakísérletei azt bizonyították, hogy az amerikai szárazföldi területek lőtávolságon beül vannak. (New York Times)