Jakutszkban akciózott a Pussy Riot, letartóztatták őket

külföld
2017 augusztus 07., 13:23
comments 26

Őrizetbe vették a Pussy Riot orosz rendszerellenes női punkzenekar két tagját Jakutszkban, amiért nem engedélyezett szolidaritási akciót hajtottak végre a terrorvádakkal bebörtönzött Oleh Szencov krími ukrán filmrendező támogatására - jelentette az Interfax hírügynökség.

link Forrás

Az Interfax az őrizetbe vett Marija Aljohinára hivatkozott, akit az együttes egy másik tagjával, Olga Boriszovával együtt vettek őrizetbe a szibériai városban működő büntetőtelep közelében, ahol Szencov is raboskodik, miután az előző nap "Free Sentsov!" (Szabadítsátok ki Szencovot!) feliratú plakátot függesztettek ki egy közeli hídon.

Az orosz vádak szerint Szencov és egy társa Olekszandr Kolcsenko terrorcsoportot hozott létre a Krímben, húsz évet kaptak egy dél-oroszországi bíróságon. Nyugati megfigyelők szerint a vádak koholtak, az eljárás pedig koncepciós volt. 

A Pussy Riot azzal vált ismertté világszerte, hogy a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban 2012 februárjában tartott, botrányt keltő fellépése miatt két tagja, Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina 21 hónapon át börtönben raboskodott. 2013 decemberében szabadultak közkegyelemmel. (MTI, Ukrinform)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.