Már csak 36 kilométer volt hátra a tízezer kilométeres célból, amikor feladta az indiai vallásos futó

sport
2017 augusztus 07., 11:16
comments 188

Lefutott 9964,1 kilométert, de feladta száznapos, tízezer kilométeres célját Samir Singh, a hindu Forest Gump – írja az AFP. Az indiai ultrafutó úgy kezdett bele három hónapos programjába, hogy vállalta: naponta lefut száz kilométert, és napi legfeljebb 3 dollárt költ.

photo_camera Fotó: INDRANIL MUKHERJEE/AFP

Singh még április végén indult el Mumbai forróságában, és sokáig tartani is tudta napi céljait, mígnem maga alá gyűrte a gyomorrontás és a fáradtság. Végül az utolsó, századik napon már 16 kilogrammot leadva, 40 kilóra fogyva látott neki az utolsó 150 kilométernek. A vége előtt 36 kilométerrel adta fel.

photo_camera Fotó: INDRANIL MUKHERJEE/AFP

A futó kizárólag adományokból származó felszerelést használt, és vegetáriánus étrendet követett.

photo_camera Fotó: INDRANIL MUKHERJEE/AFP

A futó nagy vállalásáról természetesen dokumentumfilm is készül, miután Vandana és Vikram Bhatti filmesek felfigyeltek teljesítményére, és külön Facebook-oldalt is indítottak neki. Singh most azt mondta, próbálja összeszedni magát, de már meg is találta az új célját: egyben lefutni negyvenezer kilométert.

photo_camera Fotó: INDRANIL MUKHERJEE/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.