Tántorog a TEVA

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Economist szerint drámaian lecsökkent a befektetői bizalom a legnagyobb izraeli cégben, a TEVA gyógyszergyárban. A vállalat a múlt héten elvesztette értékének harmadát, majd vasárnap a tel-avivi kereskedés elindulásával még 18 százalékot zuhant.

Közben a cég bejelentette, hogy a második negyedévben 18,4 százalékot zuhantak a bevételei, és hogy világszerte 7000 dolgozóját tervezi elbocsátani.

A veszteségeket jórészt az amerikai generikus gyógyszergyártók összehangolt lépései váltják ki, amikkel drasztikusan csökkentették a generikus gyógyszerek árát.

A TEVA üzleti sikerét sokáig azzal biztosította, hogy rivális generikus gyógyszergyárakat vásárolt fel, legutóbb például az Actavist vette meg 40,5 milliárd dollárért. Ez 35 milliárd dolláros adósságba lökte a céget, ami a mostani helyzetben még sebezhetőbbé teszi. (Economist)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.