Tántorog a TEVA

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Economist szerint drámaian lecsökkent a befektetői bizalom a legnagyobb izraeli cégben, a TEVA gyógyszergyárban. A vállalat a múlt héten elvesztette értékének harmadát, majd vasárnap a tel-avivi kereskedés elindulásával még 18 százalékot zuhant.

Közben a cég bejelentette, hogy a második negyedévben 18,4 százalékot zuhantak a bevételei, és hogy világszerte 7000 dolgozóját tervezi elbocsátani.

A veszteségeket jórészt az amerikai generikus gyógyszergyártók összehangolt lépései váltják ki, amikkel drasztikusan csökkentették a generikus gyógyszerek árát.

A TEVA üzleti sikerét sokáig azzal biztosította, hogy rivális generikus gyógyszergyárakat vásárolt fel, legutóbb például az Actavist vette meg 40,5 milliárd dollárért. Ez 35 milliárd dolláros adósságba lökte a céget, ami a mostani helyzetben még sebezhetőbbé teszi. (Economist)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.