Teljesen bezsongtak az iráni parlamenti képviselők attól, hogy nő került a terembe

Annyira furcsa dolog történt az iráni parlamentben, hogy még az iráni állami hírügynökség sem mehetett el a perzsa képviselő férfiklub furcsa viselkedése mellett.

A parlament üléstermének vendége volt az európai külügyi főképviselő, Federica Mogherini a régi-új iráni elnök, Haszán Roháni beiktatása alkalmából. Mogherini egy nő (!), és az annyira megindította az iráni parlament tagjait, hogy köré gyűltek, és bőszen szelfizni kezdtek a közelében. Ráadásul nem vele vagy mellette, hanem egy picit távolabbról.

Mogherini, aki az atommegállapodásról jött tárgyalni Teheránba, szó nélkül hagyta az esetet. Roháni szerint el kellene beszélgetni az illetlenül viselkedő képviselőkkel. (BBC)

Fotó: STRINGER/Anadolu Agency
Fotó: ATTA KENARE/AFP
Fotó: Fatemeh Bahrami/Anadolu Agency

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.