Teljesen bezsongtak az iráni parlamenti képviselők attól, hogy nő került a terembe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Annyira furcsa dolog történt az iráni parlamentben, hogy még az iráni állami hírügynökség sem mehetett el a perzsa képviselő férfiklub furcsa viselkedése mellett.

A parlament üléstermének vendége volt az európai külügyi főképviselő, Federica Mogherini a régi-új iráni elnök, Haszán Roháni beiktatása alkalmából. Mogherini egy nő (!), és az annyira megindította az iráni parlament tagjait, hogy köré gyűltek, és bőszen szelfizni kezdtek a közelében. Ráadásul nem vele vagy mellette, hanem egy picit távolabbról.

Mogherini, aki az atommegállapodásról jött tárgyalni Teheránba, szó nélkül hagyta az esetet. Roháni szerint el kellene beszélgetni az illetlenül viselkedő képviselőkkel. (BBC)

Fotó: STRINGER/Anadolu Agency
Fotó: ATTA KENARE/AFP
Fotó: Fatemeh Bahrami/Anadolu Agency

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.