Éreztem a végén, hogy úristen, ott lehetek a dobogón

A pillanat, amikor Baji Balázsban tudatosul, hogy bronzérmet nyert a világbajnokságon.Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

Hétfő este Baji Balázs a magyar futóatléták eddigi legjobb világbajnoki eredményét elérve bronzérmes lett a londoni világbajnokságon 110 méteres gátfutásban. Kemény verseny volt sok hibával, mondta a futamról, amiben ő például a remek rajtja után a második gáton hibázott, de sikerült belőle felzárkóznia a riói olimpiai bajnok és most is győztes Omar McLeodra.

"Elképesztő futás, elképesztő verseny volt. Még nem is hiszek annak, amit átéltem. Hihetetlenül boldog vagyok" - nyilatkozta a verseny után az M4-nek Baji. "Éreztem a végén, hogy úristen, hott lehetek a dobogón. Akkor olyan energia szabadult fel bennem, és olyan erő hajtott át az utolsó néhány gáton, hogy nem is értem. Amikor beértem a célba, és láttam, hogy harmadik vagyok... Nagyon boldog vagyok" - mondta.

Baji 13.28 másodperces eredménnyel, egyéni csúcsától 13 századmásodperccel elmaradva végzett. Mint mondta, a döntőben is szeretett volna olyan tisztán és szépen futni, mint az előfutamokban. Ez ugyan nem sikerült, de "nem zökkentem ki annyira, hogy gondot okozzon, a verseny megadta a lehetőséget, hogy vissza tudjak jönni". Az eredményt annak tudja be, hogy immár a negyedik világbajnokságán, tapasztaltan versenyezhetett, így "fizikálisan és mentálisan is" összeállt a formája.

"Nehéz úgy gondolnom magamra, hogy nem csupán világbajnoki döntős, hanem világbajnoki érmes is vagyok. Sikerült odaérnem a világ tetejére. Ezt kell a következő években megtartani, de ezt senki nem veszi el tőlem" - mondta Baji, aki a program szerint kedden, vagyis ma, magyar idő szerint este nyolckor veheti át a bronzérmét. (Via MTI)