Hatalmas fafaszt rejtettek el a képen Mészáros Lőrinc pécsi újságjában

Média
2017 augusztus 08., 10:26


Minden újság szenved valamennyire a nyári hírapálytól, amit ki-ki különböző módszerekkel próbál észrevehetelenné tenni. A Mészáros Lőrinc által felvásárolt baranyai megyei bama.hu például a cikkátvétel klasszikus eszközéhez nyúlt, amikor a mohacsiujsag.hu-tól egy az egyben átvettek egy interjút Rózsahegyi Olivér busómaszkfaragóval. Az idei nyár hírínséges mivoltát mutatja, hogy a nyomtatott és online megyei lapba egyaránt tegnap bekerült cikk eredetileg még július 26-án jelent meg Mohácson.

De azt a jelek szerint a Bamánál is érezték, hogy ez így önmagában nem az a téma, ami lázba hozza az olvasókat, hiába adták azt a blikkfangos címet neki, hogy

Komoly címmel ismerték el a mohácsi maszkfaragót

Ide kéne még valami! - mondhatta az ügyeletes szerkesztő. Be is rakott illusztrációnak egy képet, amin valami okból nem a komoly, hímnemű fafaragó, hanem egy élveteg arcú leány pózol egy busóval. 

De ez a leány mintha tartana valamit a kezében!

Közelítsünk rá kicsit. Tényleg van valami a kezében:

Csak nem fafasz? A cikkhez tartozó másik típusú címlapképről ez azonnal kiderülhet!

Eléggé úgy tűnik. Tényleg az:

Így győzte le a Bama egyetlen rohammal a rettegett Nyár Tábornokot. 

A tippért örök hálánk J.-nek aki ezzel a szöveggel küldte el nekünk:

Ha esetleg érdekli a bama.hu-n jelent meg, korhatár nélküli hozzáféréssel. Még nem késő valamelyik idei tankönyvbe beszerkeszteni.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.