Kirúgták a nőkről hülyeséget beszélő Google-mérnököt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Kirúgta a Google azt a munkavállalóját, aki némi feltűnést keltett a hétvégén, miután egy tízoldalas kisesszében gyalázta cége vállalati kultúráját, főleg a nők felvételét előnyben részesítő személyzetpolitkát – írja a Bloomberg.

Az interneten gyorsan elterjedt írásban azzal vádolta a Google-t (illetve a most már Alphabetnek hívott anyacégét), hogy eltapossa a konzervatív ellenvéleményeket, és a cég nem vesz arról tudomást, hogy "a nők biológiailag kevésbé alkalmasak ".

A szóban forgó mérnököt James Damore-nak hívják, és a Bloombergnek megerősítette, hogy kirúgták, szerinte nemi előítéletek miatt, és azt is leszögezte, minden lehetséges jogi eszközzel elégtételt fog venni a cégen ezért. A Google szerint azért rúgták ki, már miután nagy botrány lett a neten terjedő írásából, mert a férfi megsértette a cég etikai szabályzatát.

A Szilíciumvölgy cégeiben egymást érik a macsókultúrából eredő botrányok, számos szexuális zaklatási ügy is volt. Az alapvető probléma viszont az, hogy a tech-állások mindössze 21 százalékát töltik be nők, és ők is sokkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.