Kirúgták a nőkről hülyeséget beszélő Google-mérnököt

2017 augusztus 8., kedd 14:54
578

Kirúgta a Google azt a munkavállalóját, aki némi feltűnést keltett a hétvégén, miután egy tízoldalas kisesszében gyalázta cége vállalati kultúráját, főleg a nők felvételét előnyben részesítő személyzetpolitkát – írja a Bloomberg.

Az interneten gyorsan elterjedt írásban azzal vádolta a Google-t (illetve a most már Alphabetnek hívott anyacégét), hogy eltapossa a konzervatív ellenvéleményeket, és a cég nem vesz arról tudomást, hogy "a nők biológiailag kevésbé alkalmasak ".

A szóban forgó mérnököt James Damore-nak hívják, és a Bloombergnek megerősítette, hogy kirúgták, szerinte nemi előítéletek miatt, és azt is leszögezte, minden lehetséges jogi eszközzel elégtételt fog venni a cégen ezért. A Google szerint azért rúgták ki, már miután nagy botrány lett a neten terjedő írásából, mert a férfi megsértette a cég etikai szabályzatát.

A Szilíciumvölgy cégeiben egymást érik a macsókultúrából eredő botrányok, számos szexuális zaklatási ügy is volt. Az alapvető probléma viszont az, hogy a tech-állások mindössze 21 százalékát töltik be nők, és ők is sokkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt