Trump most már háborúval és "tűzviharral" fenyegeti Észak-Koreát

2017 augusztus 8., kedd 18:14
239

"Jobb, ha nem fenyegetik az USA-t az észak-koreaiak.

Olyan tűzvihart kapnak a nyakukba, amilyet még nem látott a világ."

– mondta a New York Times szerint Donald Trump újságíróknak New Jersey-i birtokán, ahol szabadságát tölti. Majd a következő mondatában megismételte az előző mondatát: "[Kim Dzsongun] nagyon fenyegető volt, a normális szinten túl, és azt mondtam, tűzvihart kapnak a nyakukba, és erőt, olyat, mint amilyet még nem látott a világ."

Korábban Észak-Korea is eszkalálta a kardcsörtető retorikát, "fizikai lépéssel", vélhetően konkrét atomtámadással fenyegette meg az Egyesült Államokat, válaszul a múlt hét végén elfogadott szankciókra. Korábban "ezerszeres bosszút" ígért a rezsim. Mindez arra utal, hogy hiába az egyre durvább nyilatkozatok és szankciók, nem fognak felhagyni a rakétakísérletekkel.

Amerikai elemzők közben arra figyelmeztetnek, hogy az észak-koreaiak valószínűleg most már elkészítettek egy olyan miniatürizált atomfegyvert, amit el tudnak juttatni az Egyesült Államokba. A megállapítás a DIA, a védelmi minisztérium hírszerzésének egy hónappal ezelőtti jelentésében szerepel. Jelenleg 60 legyártott atomfegyvernél tarthatnak az északiak, állítja a jelentés.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt