Trump naponta kétszer kap egy dossziét, amiben róla szóló pozitív hírek és jól sikerült képek vannak

ÉLET
2017 augusztus 08., 21:47
comments 140

Donald Trump amerikai elnök beiktatása óta napi rutinja részévé vált, hogy minden nap kétszer kap egy dossziét, amit csapata összeállít neki a róla szóló pozitív hírekből – írja a kérdésnek utánajáró Vice.

Donald Trump a Fehér Ház egyik tévéjének a kijelzőjén.
photo_camera Donald Trump a Fehér Ház egyik tévéjének a kijelzőjén. Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Az elsőt reggel 9-kor, a másodikat délután fél ötkor kapja. A dossziék általában 20-25 oldalasak, és az elnök közvetlen beosztottjai versengenek egymással azért, hogy ki adja oda az elnöknek. A következő dolgokból áll össze a Trump által megkövetelt dossziék tartalma:

  • tévés screenshotok képaláírással, amin éppen Trumpról beszélnek pozitívan,
  • Trumpot pozitív színben mutató újsághírek a nyomtatott vagy az online sajtóból, vagy pozitív Twitter-posztok
  • képek, amin az elnök erőteljesnek és nagyhatalmúnak néz ki.

"Kibaszott pozitívnak kell lennie" – állítólag ezt mondják a főnökök a kommunikációs csapatban dolgozó, a dossziét összeállító pártalkalmazottaknak vagy gyakornokoknak. Vannak, akik házon belül a "propaganda-dokumentumnak" nevezik a dossziét. Képeket általában akkor raknak a dossziéba, ha aznap sehol nem találnak semmilyen pozitív hírt. Egyikük azt mondta a Vice-nak, hogy "talán jó, ha az elnök gyorsan jó hangulatba kerül reggel".

Trump önképe elég fura lehet, ez az első tévén közvetített kabinetülésén is látszott, ahol több tucatnyi embert beszéltetett egymás után kissé megalázó helyzetben arról, hogy mennyire hálásak, hogy neki dolgozhatnak.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.