Trump naponta kétszer kap egy dossziét, amiben róla szóló pozitív hírek és jól sikerült képek vannak

Donald Trump amerikai elnök beiktatása óta napi rutinja részévé vált, hogy minden nap kétszer kap egy dossziét, amit csapata összeállít neki a róla szóló pozitív hírekből – írja a kérdésnek utánajáró Vice.

Donald Trump a Fehér Ház egyik tévéjének a kijelzőjén.Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Az elsőt reggel 9-kor, a másodikat délután fél ötkor kapja. A dossziék általában 20-25 oldalasak, és az elnök közvetlen beosztottjai versengenek egymással azért, hogy ki adja oda az elnöknek. A következő dolgokból áll össze a Trump által megkövetelt dossziék tartalma:

  • tévés screenshotok képaláírással, amin éppen Trumpról beszélnek pozitívan,
  • Trumpot pozitív színben mutató újsághírek a nyomtatott vagy az online sajtóból, vagy pozitív Twitter-posztok
  • képek, amin az elnök erőteljesnek és nagyhatalmúnak néz ki.

"Kibaszott pozitívnak kell lennie" – állítólag ezt mondják a főnökök a kommunikációs csapatban dolgozó, a dossziét összeállító pártalkalmazottaknak vagy gyakornokoknak. Vannak, akik házon belül a "propaganda-dokumentumnak" nevezik a dossziét. Képeket általában akkor raknak a dossziéba, ha aznap sehol nem találnak semmilyen pozitív hírt. Egyikük azt mondta a Vice-nak, hogy "talán jó, ha az elnök gyorsan jó hangulatba kerül reggel".

Trump önképe elég fura lehet, ez az első tévén közvetített kabinetülésén is látszott, ahol több tucatnyi embert beszéltetett egymás után kissé megalázó helyzetben arról, hogy mennyire hálásak, hogy neki dolgozhatnak.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.