Ülésnek öltözött sofőr vezette az "önvezető" autót

Remek kísérletet eszeltek ki a Virginia Tech egyetem kutatói. A hétvégén küldtek az utakra egy autót, aminek a sofőrje vezetőülésnek álcázta magát, így a külső szemlélő csak annyit láthatott, hogy egy látszólag töküres autó magától közlekedik Arlington utcáin.

A látvány egészen kísérteties volt, mert a kocsin egyáltalán nem voltak olyan összetett optikai és radaros érzékelők, mint az eddig látott önjáró autókon, ráadásul azokkal szemben egyáltalán nem ült senki, nemhogy a vezetőülésben, de még magában a kocsiban sem. Az önjáró autókban rendszerint ül valaki a vezetőülésben, hogy vész esetén beavatkozhasson.

A kísérlet remekül sikerült, a helyi techblogok teljesen megőrültek. Az átverés azért sikerülhetett ilyen jól, mert Virginiában éppen egy héttel korábban engedélyezték az önjáró autók tesztüzemét, ráadásul a Virginia Techről köztudott, hogy kísérletezik önjáró autókkal.

A turpisságot végül az NBC washingtoni adójának tudósítója, Adam Tuss leplezte le. Ő elkezdte követni a kocsit, majd egy piros lámpánál a sajátjából kiugorva belesett a vezetőülésre. Ekkor lepleződött le a kocsit vezető fickó, aki Tuss kérdéseire már nem volt hajlandó válaszolni, sőt, a piros jelzésen át elhajtott. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.