Ülésnek öltözött sofőr vezette az "önvezető" autót

Remek kísérletet eszeltek ki a Virginia Tech egyetem kutatói. A hétvégén küldtek az utakra egy autót, aminek a sofőrje vezetőülésnek álcázta magát, így a külső szemlélő csak annyit láthatott, hogy egy látszólag töküres autó magától közlekedik Arlington utcáin.

A látvány egészen kísérteties volt, mert a kocsin egyáltalán nem voltak olyan összetett optikai és radaros érzékelők, mint az eddig látott önjáró autókon, ráadásul azokkal szemben egyáltalán nem ült senki, nemhogy a vezetőülésben, de még magában a kocsiban sem. Az önjáró autókban rendszerint ül valaki a vezetőülésben, hogy vész esetén beavatkozhasson.

A kísérlet remekül sikerült, a helyi techblogok teljesen megőrültek. Az átverés azért sikerülhetett ilyen jól, mert Virginiában éppen egy héttel korábban engedélyezték az önjáró autók tesztüzemét, ráadásul a Virginia Techről köztudott, hogy kísérletezik önjáró autókkal.

A turpisságot végül az NBC washingtoni adójának tudósítója, Adam Tuss leplezte le. Ő elkezdte követni a kocsit, majd egy piros lámpánál a sajátjából kiugorva belesett a vezetőülésre. Ekkor lepleződött le a kocsit vezető fickó, aki Tuss kérdéseire már nem volt hajlandó válaszolni, sőt, a piros jelzésen át elhajtott. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.