Ülésnek öltözött sofőr vezette az "önvezető" autót

TECH
2017 augusztus 08., 12:04
comments 67

Remek kísérletet eszeltek ki a Virginia Tech egyetem kutatói. A hétvégén küldtek az utakra egy autót, aminek a sofőrje vezetőülésnek álcázta magát, így a külső szemlélő csak annyit láthatott, hogy egy látszólag töküres autó magától közlekedik Arlington utcáin.

link Forrás

A látvány egészen kísérteties volt, mert a kocsin egyáltalán nem voltak olyan összetett optikai és radaros érzékelők, mint az eddig látott önjáró autókon, ráadásul azokkal szemben egyáltalán nem ült senki, nemhogy a vezetőülésben, de még magában a kocsiban sem. Az önjáró autókban rendszerint ül valaki a vezetőülésben, hogy vész esetén beavatkozhasson.

A kísérlet remekül sikerült, a helyi techblogok teljesen megőrültek. Az átverés azért sikerülhetett ilyen jól, mert Virginiában éppen egy héttel korábban engedélyezték az önjáró autók tesztüzemét, ráadásul a Virginia Techről köztudott, hogy kísérletezik önjáró autókkal.

link Forrás

A turpisságot végül az NBC washingtoni adójának tudósítója, Adam Tuss leplezte le. Ő elkezdte követni a kocsit, majd egy piros lámpánál a sajátjából kiugorva belesett a vezetőülésre. Ekkor lepleződött le a kocsit vezető fickó, aki Tuss kérdéseire már nem volt hajlandó válaszolni, sőt, a piros jelzésen át elhajtott. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.