Ülésnek öltözött sofőr vezette az "önvezető" autót

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Remek kísérletet eszeltek ki a Virginia Tech egyetem kutatói. A hétvégén küldtek az utakra egy autót, aminek a sofőrje vezetőülésnek álcázta magát, így a külső szemlélő csak annyit láthatott, hogy egy látszólag töküres autó magától közlekedik Arlington utcáin.

A látvány egészen kísérteties volt, mert a kocsin egyáltalán nem voltak olyan összetett optikai és radaros érzékelők, mint az eddig látott önjáró autókon, ráadásul azokkal szemben egyáltalán nem ült senki, nemhogy a vezetőülésben, de még magában a kocsiban sem. Az önjáró autókban rendszerint ül valaki a vezetőülésben, hogy vész esetén beavatkozhasson.

A kísérlet remekül sikerült, a helyi techblogok teljesen megőrültek. Az átverés azért sikerülhetett ilyen jól, mert Virginiában éppen egy héttel korábban engedélyezték az önjáró autók tesztüzemét, ráadásul a Virginia Techről köztudott, hogy kísérletezik önjáró autókkal.

A turpisságot végül az NBC washingtoni adójának tudósítója, Adam Tuss leplezte le. Ő elkezdte követni a kocsit, majd egy piros lámpánál a sajátjából kiugorva belesett a vezetőülésre. Ekkor lepleződött le a kocsit vezető fickó, aki Tuss kérdéseire már nem volt hajlandó válaszolni, sőt, a piros jelzésen át elhajtott. (Via The Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.