Az egyik fesztiválozó háromszor zavarta ki a sátrából Ungár Pétert, mielőtt kirakták a Momentum fesztiváljáról

POLITIKA
2017 augusztus 09., 11:37
comments 407

A júliusi Nyitás Fesztivál után a Momentum Mozgalom összes rendezvényéről kitiltották Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, mert a fiatal politikus részegen zaklatni kezdte a fesztiválozókat.

Ungár Péter egyébként több momentumossal is jóban van, a fesztiválra pedig kifejezetten azért ment le, hogy a két párt közötti együttműködés ötletét propagálja, de végül egészen máshogy sült el.

Ungár Péter
photo_camera Ungár Péter Fotó: Máthé Zoltán

Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója az ügyről azt mondta, hogy Ungárt a fesztivál második estéje után tették ki, majd kitiltották a momentumos eseményekről, mert vállalhatatlan dolgokat csinált. A biztonsági őrök még aznap este levágták a kezéről a karszalagot, de megállapodtak, hogy csak reggel kell elhagynia a helyszínt, mert úgy látták, nincs olyan állapotban, hogy haza tudjon jutni.

Leginkább az volt a gond, hogy a fiatal politikus részegen nem vette tudomásul, hogy fesztiválozók visszautasítják a közeledését. Az egyik momentumos lány másnap arról számolt be a szervezőknek, hogy Ungár ráakaszkodott, erősen ölelgette, és azt bizonygatta, hogy mennyire jó az ágyban. A lány eléggé rosszul élte meg a történteket, amikor szervezők másnap felvetették neki, hogy tegyen feljelentést, de ő nem akart emiatt bíróságra járni.

Egy másik fesztiválozó pedig arra ébredt, hogy Ungár egyszer csak befeküdt a sátrába. Először még azt hitte, hogy csak véletlenül eltévesztette a házszámot, de mire visszaaludt, Ungár már megint bemászott hozzá. Ekkor kiderült, hogy kifejezetten miatta ment vissza. Végül háromszor kellett elküldenie a sátortól, hogy békén hagyja.

Az ügyről megkérdeztük Ungár Pétert is, aki elismerte, hogy nagyon részeg volt a bulin, de leginkább arra emlékszik, hogy a biztonsági őrökkel volt balhéja. Azt már nem tudja, pontosan mi volt a szervezők gondja a viselkedésével, ahogy magát ismeri, ilyen állapotban leginkább a Kónya-Pető vitáról beszél és a Székely himnuszt énekli. Utólag megbánta, hogy ennyire bekészült egy rivális politikai párt rendezvényén.

Ugyanakkor ő sem tartja teljesen kizártnak, hogy történhettek más incidensek is. Arra, hogy többen panaszkodtak, hogy zaklatta őket, Ungár azt felelte, hogy bárkitől kész bocsánatot kérni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.