Halász Bence bejutott a férfi kalapácsvetés döntőjébe

sport
2017 augusztus 09., 19:11
comments 26

Halász Bence első kísérletével teljesítette a meghatározott szintet, ezzel bejutott a döntőbe kalapácsvetésben a londoni atlétikai világbajnokságon.

A szerdai selejtezőben 75,50 métert kellett elérni a fináléhoz. A 20 éves junior-világbajnok, idén U23-as Európa-bajnok Halász, aki 78,85 méteres egyéni csúcsával negyedik volt a nevezési listán, első dobására 75,56 méterre hajította a kalapácsot a zuhogó esőben.

"Úgy éreztem, hogy 74-74 és fél méter körüli a dobás, aztán nagyon örültem, hogy elsőre megvan a szint - nyilatkozott az M4 Sportnak. - Engem nem zavart az eső, előre eldöntöttem, hogy kizárom a körülményeket, ráadásul otthon, Szombathelyen nem hagyunk ki egyetlen edzést sem eső miatt." Hozzátette: azért arra törekedett, hogy minél előbb meglegyen a szint. 

photo_camera Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Pars Krisztián viszont nem jutott döntőbe: a 35 éves szombathelyi dobó a szerdai selejtező B csoportjában elsőre 74,08 métert ért el, második kísérlete nem sikerült, be is lépett, harmadikra pedig 73,36 méterre hajította a kalapácsot. A biztos fináléért 75,50-es szintet határoztak meg, de 74,41-gyel még tovább lehetett jutni. A magyar atléta eredménye a 14. volt.

Pars, aki a 2012-es olimpián ebben a stadionban nyert aranyérmet, ebben az évben folyamatosan sérülésekkel küzdött, idei legjobbjaként 76,84 métert dobott.

A férfi kalapácsvetés döntőjét pénteken rendezik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.