Naponta 110 ezer forintért bérelt luxusvillából jár dolgozni a hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető táborok vezetője

POLITIKA
2017 augusztus 9., 7:56
comments 386

Hornyák Tibor az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkára, és ő vezeti az alapítvány által tulajdonolt Erzsébet Táborok Kft.-t is. Előbbi írt ki közbeszerzést a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására, és a pályázaton egyedüli indulóként utóbbi, tehát az alapítvány saját cége nyert. Az alapítvány ingyen kapta meg az államtól a régi zánkai úttörőtábor 17 milliárdos épületegyüttesét, és ezen felül kaptak még 15 milliárdot a táboroztatásra. Körbe is reklámozták az országot, hogy idén akár 26 ezer gyerek is nyaralhat kedvezményesen.

Mindannyiunk bánatára azonban Hornyák Tibor sajnos nem nyaral kedvezményesen.

A táborok vezetőjének irodája a zánkai tábor területén van, de ő maga nem Zánkán lakik, hanem Monoszlón, egy

naponta 110 ezer forintért bérelhető luxusvillában.

Azért kell neki ingatlant bérelni, mert amúgy Budapesten lakik.

A monoszlói villa egyébként akár 9 embert is el tud szállásolni, és a négy hálószoba mellett hatalmas étkezőterasz és úszómedence is tartozik hozzá.

A 41 éves, közlekedésmérnöki végzettségű Hornyák a Miniszterelnökség munkatársa volt, mielőtt az Erzsébet-táborok irányítója lett. Korábbi főnökéhez, L. Simon Lászlóhoz hasonlóan ő is Székesfehérvárról indult, és a kettejük között lévő bizalmi viszony miatt a neve már az L. Simonnal kapcsolatos botrányokban is felmerült.

A 24.hu megkérdezte a táborüzemeltetőt, hogy hogyan, miből fizetik a villa bérleti díját, de erre nem kaptak választ. Pedig a lap becslése szerint a nyárra akár 10 millió forint is elmehet a villabérlésre. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt