Budai Gyula bekósolta Tarlós Istvánt metróbeszerzés-ügyben, de nem sikerült

politika
2017 augusztus 10., 09:48
comments 95
link Forrás

Budai Gyula, egykori elszámoltatási biztos, a Fidesz elmúlt években visszavont Németh Szilárdja szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt, ahol az Alstom-ügyről kérdezték. 

Budai 2010 és 2011 között maga is sokat foglalkozott a francia metrógyártócéggel kötött szerződésekkel, méghozzá épp azért, mert Tarlós István főpolgármestertől erre megbízást kapott. 

A gyanú az volt, hogy a Főváros mind a négyes metróhoz rendelt szerelvények, mind a kettes metróhoz kapcsoló kocsik felújításával kapcsolatban előnytelen szerződéseket kötött. Budai most azt mondta, az erről szóló jelentéseket ő átadta Tarlósnak, az már a Főváros felelőssége, ha ezekben az ügyekben nem történt feljelentés. 

"A feljelentés megtétele a főváros kezében volt, nem az én kezemben volt"(...) erről a fővárost kellene megkérdezni.”

Budai 69 milliárd forint értékű csalásról beszélt, és emlékeztett rá, hogy az unió csalás elleni hivatala, az OLAF is azt állapította meg, hogy a beruházásra szánt források közel harmadának lába kélt. A leszerelt elszámoltató egy példát is hozott: a BKV úgy utalta át a teljes vételár felét, hogy a kocsikat még le sem gyártották. 

Időközben a Főpolgármesteri Hivatal levélben jelezte a 444-nek, hogy nem úgy van az: "Tarlós István főpolgármester és György István, akkori főpolgármester-helyettes már 2011. január 17-én feljelentést tett az Alstom-ügyben." Innentől, ha van labda, az az ügyészség térfelén pattog, sorsa feltehetően a szokásos lesz. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.