A tökéletes ambient: 60 órányi természeti alapzaj, amit a Planet Earth stábja rögzített

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Minden idők egyik legjobb természetfilmsorozata, a BBC-n futó Planet Earth 2. készítői az elmúlt hetekben kedves meglepetéssel ajándékozták meg a sorozat belső békére vágyó rajongóit: feltöltötték hatvan órányi vágatlan nyersanyagot, amit az egyes sorozatrészek forgatása közben rögzítettek, de végül nem fértek be a sorozatba.  

Szemben a sorozatrészekkel, ezekben az egyenként tízórás videókban nincs cselekmény vagy történetmesélés, nem jutunk valahonnan valahova, csak a természet neszeit lehet hallgatni, állatok mindennapjainak hangjaitól kezdve a szél fújásáig bezárólag rengeteg forrásból. 

Ez lett például a szigetek hangjait bemutató videó: 

Itt van tízórányi sivatagi felvétel:

Ambient a szavannák világából:

A dzsungel:

A városok természeti zajai:

És végül a hegyek:

Jó hátradőlést! 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.