Az HBO 250 ezer dollárt ajánlott fel a hekkereknek, hogy hagyják abba a szivárogtatást

Terroristákkal általában nem tárgyalunk, az HBO egyik kiszivárgott emailjéből mégis az derül ki, hogy előfordul, hogy mégis.

Egy HBO-s vezető munkatárstől kiszivárgott email szerint 250 ezer dollárt ajánlott a tévéfilmgyártó és -forgalmazó cég azért, hogy az elmúlt időszakban ellopott adatokat, köztük a Trónok harca új epizódjainak részleteit ne szivárogtassák ki.

Az email július 27-én kelt és Kínában küldték „Kisujjnak” (a hekker álneve, aki egyben a Trónok harca egyik mellékszereplője, Petyr Baelish), aki viszont elégedetlen volt az összeggel, és 6 millió dollárt követeltek bitcoinban.

Ez, mint írták éves bevételük fele lenne, és úgy hiszik, az HBO-nak megérne ennyit az, hogy ne kalózok hozzák forgalomba a világ egyik legnépszerűbb filmsorozatának utolsó évadának kifejezetten keresett epizódjait.

Ám úgy tűnik, az HBO nem fizetett, ezért a hekkerek, egy augusztusi 3-ai emailben újabb fenyegetést küldtek a cégnek, amelyben arra figyelmeztették őket, hogy a „A tél közeleg”, ha nem csinálnak valamit.

A szivárogtatások hatása egyébként nem látszott a legutóbbi epizód nézettségén, 10,2 millióan nézték meg. (Forbes)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.