Az HBO 250 ezer dollárt ajánlott fel a hekkereknek, hogy hagyják abba a szivárogtatást

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Terroristákkal általában nem tárgyalunk, az HBO egyik kiszivárgott emailjéből mégis az derül ki, hogy előfordul, hogy mégis.

Egy HBO-s vezető munkatárstől kiszivárgott email szerint 250 ezer dollárt ajánlott a tévéfilmgyártó és -forgalmazó cég azért, hogy az elmúlt időszakban ellopott adatokat, köztük a Trónok harca új epizódjainak részleteit ne szivárogtassák ki.

Az email július 27-én kelt és Kínában küldték „Kisujjnak” (a hekker álneve, aki egyben a Trónok harca egyik mellékszereplője, Petyr Baelish), aki viszont elégedetlen volt az összeggel, és 6 millió dollárt követeltek bitcoinban.

Ez, mint írták éves bevételük fele lenne, és úgy hiszik, az HBO-nak megérne ennyit az, hogy ne kalózok hozzák forgalomba a világ egyik legnépszerűbb filmsorozatának utolsó évadának kifejezetten keresett epizódjait.

Ám úgy tűnik, az HBO nem fizetett, ezért a hekkerek, egy augusztusi 3-ai emailben újabb fenyegetést küldtek a cégnek, amelyben arra figyelmeztették őket, hogy a „A tél közeleg”, ha nem csinálnak valamit.

A szivárogtatások hatása egyébként nem látszott a legutóbbi epizód nézettségén, 10,2 millióan nézték meg. (Forbes)