Az HBO 250 ezer dollárt ajánlott fel a hekkereknek, hogy hagyják abba a szivárogtatást

Tbg
a hetedik művészet
2017 augusztus 11., 19:51
comments 113

Terroristákkal általában nem tárgyalunk, az HBO egyik kiszivárgott emailjéből mégis az derül ki, hogy előfordul, hogy mégis.

Egy HBO-s vezető munkatárstől kiszivárgott email szerint 250 ezer dollárt ajánlott a tévéfilmgyártó és -forgalmazó cég azért, hogy az elmúlt időszakban ellopott adatokat, köztük a Trónok harca új epizódjainak részleteit ne szivárogtassák ki.

Az email július 27-én kelt és Kínában küldték „Kisujjnak” (a hekker álneve, aki egyben a Trónok harca egyik mellékszereplője, Petyr Baelish), aki viszont elégedetlen volt az összeggel, és 6 millió dollárt követeltek bitcoinban.

Ez, mint írták éves bevételük fele lenne, és úgy hiszik, az HBO-nak megérne ennyit az, hogy ne kalózok hozzák forgalomba a világ egyik legnépszerűbb filmsorozatának utolsó évadának kifejezetten keresett epizódjait.

Ám úgy tűnik, az HBO nem fizetett, ezért a hekkerek, egy augusztusi 3-ai emailben újabb fenyegetést küldtek a cégnek, amelyben arra figyelmeztették őket, hogy a „A tél közeleg”, ha nem csinálnak valamit.

A szivárogtatások hatása egyébként nem látszott a legutóbbi epizód nézettségén, 10,2 millióan nézték meg. (Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.