Eltalálta a célpontot Mónus József íjász, akinek életveszélyes mutatványától a magyar íjász szövetség elhatárolódott

Sikerült eltalálnia az Egri vár egyik bástyájáról a Dobó téren felállított célpontot Mónus József hagyományőrző íjásznak, aki Nyitrai Zsolt exállamtitkár támogatásával mutathatta meg mit tud.

A lövésről (illetve lövésekről) az Egri Tv tett fel egy videót:

Egy távoli Allah akbar kiáltás után Mónus fohászkodik egyet, majd kilő, végül a sokasághoz fordulva azt üvölti, harcoljon politikai intézményektől függetlenül mindenki a magyarságért.

Mónus mutatványától korábban elhatárolódott az íjász szövetség, mert túl veszélyesnek találta:

"Alap biztonsági szabályunk az, hogy emberek felé nem lövünk, akármilyen jó lövő is valaki, hisz olyan technikai veszélyforrások is felmerülhetnek, amelyek az íjász ellenőrzésén kívül esnek. Tudomásunk szerint Mónus gyakran fellép ilyen jellegű mutatványokkal, amelyet szövetségünk semmilyen szinten nem támogat.”

Mónus, aki világcsúcstartó tradicionális távlövő világrekordjával (453 méter), nemrégiben saját kezét lőtte át, nála is előfordulnak tehát bakik.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.