Eltalálta a célpontot Mónus József íjász, akinek életveszélyes mutatványától a magyar íjász szövetség elhatárolódott

Tbg
mulatós
2017 augusztus 11., 14:58
comments 430

Sikerült eltalálnia az Egri vár egyik bástyájáról a Dobó téren felállított célpontot Mónus József hagyományőrző íjásznak, aki Nyitrai Zsolt exállamtitkár támogatásával mutathatta meg mit tud.

A lövésről (illetve lövésekről) az Egri Tv tett fel egy videót:

link Forrás

Egy távoli Allah akbar kiáltás után Mónus fohászkodik egyet, majd kilő, végül a sokasághoz fordulva azt üvölti, harcoljon politikai intézményektől függetlenül mindenki a magyarságért.

Mónus mutatványától korábban elhatárolódott az íjász szövetség, mert túl veszélyesnek találta:

"Alap biztonsági szabályunk az, hogy emberek felé nem lövünk, akármilyen jó lövő is valaki, hisz olyan technikai veszélyforrások is felmerülhetnek, amelyek az íjász ellenőrzésén kívül esnek. Tudomásunk szerint Mónus gyakran fellép ilyen jellegű mutatványokkal, amelyet szövetségünk semmilyen szinten nem támogat.”

Mónus, aki világcsúcstartó tradicionális távlövő világrekordjával (453 méter), nemrégiben saját kezét lőtte át, nála is előfordulnak tehát bakik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.