Eltalálta a célpontot Mónus József íjász, akinek életveszélyes mutatványától a magyar íjász szövetség elhatárolódott

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Sikerült eltalálnia az Egri vár egyik bástyájáról a Dobó téren felállított célpontot Mónus József hagyományőrző íjásznak, aki Nyitrai Zsolt exállamtitkár támogatásával mutathatta meg mit tud.

A lövésről (illetve lövésekről) az Egri Tv tett fel egy videót:

Egy távoli Allah akbar kiáltás után Mónus fohászkodik egyet, majd kilő, végül a sokasághoz fordulva azt üvölti, harcoljon politikai intézményektől függetlenül mindenki a magyarságért.

Mónus mutatványától korábban elhatárolódott az íjász szövetség, mert túl veszélyesnek találta:

"Alap biztonsági szabályunk az, hogy emberek felé nem lövünk, akármilyen jó lövő is valaki, hisz olyan technikai veszélyforrások is felmerülhetnek, amelyek az íjász ellenőrzésén kívül esnek. Tudomásunk szerint Mónus gyakran fellép ilyen jellegű mutatványokkal, amelyet szövetségünk semmilyen szinten nem támogat.”

Mónus, aki világcsúcstartó tradicionális távlövő világrekordjával (453 méter), nemrégiben saját kezét lőtte át, nála is előfordulnak tehát bakik.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.