Heves viharok lesznek a Dunántúlon éjszaka

Tbg
időjárás
2017 augusztus 11., 18:10
comments 37

A Dunántúlon több járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt.

Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megye területén lehet az éjszaka számítani olyan heves zivatarokra, amelyeket viharos szél, jégeső, intenzív esőzés kísérhet.

Az OMSZ előrejelzése - másodfokú viharjelzést adtak ki több megyében
photo_camera Az OMSZ előrejelzése - másodfokú viharjelzést adtak ki több megyében Fotó: OMSZ

Az éjszaka első feléig a Dunántúl középső és keleti harmadán, éjfél után és hajnalban a középső országrészben és az Északi-középhegység vidékén lehet többfelé zivatar kialakulásával számolni.

Szombaton napközben zivatarnak általában csekély lesz az esélye, majd este, késő este kezdődhet a Tiszántúlon kiterjedtebb zivatartevékenység. A zivatarokat felhőszakadás, viharos (70-80 km/h-t néhol meghaladó) széllökés, itt-ott jégeső kísérheti.

Némileg kapcsolódik, a Kőrös mentőcsoport elküldte az orosházi vihar (augusztus 6.) után készült drónfelvételeit a leszakadt tetőkről, kicsavarodott fákról és póznákról, nem szép látvány:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.