Akkora sztárok voltak, hogy még a fingásukból is sláger lett

A húszéves Backstreet Boys a New York-i Wantaghban. Balról jobbra: Kevin Richardson; Howie Dorough, aki slágert fingott; Nick Carter, aki végigfingta az ezredfordulót; Brian Littrell és AJ McLean, aki mindezt elmesélte.Fotó: Dia Dipasupil/Getty Images for iHeart Media

Bár a Billboard az első, húsz éve Backsteet Boys címen megjelent albumukról ült le beszélgetni a századelő legendás boybandjével, a sok tréfás sztori közül a legjobb egy későbbi slágerükről, a Black & Blue albumról single-ként is megjelentetett The Callról szól.

A számban 2:22 körül kezdődik a legbackstreetesebb rész, amikor a srácok, illetve közülük is Howie Dorough csak pampog. "Pam pam pam, pam pam pam pam" - szól a slágeripar egyik megkérdőjelezhetetlen és örökérvényű sora, amit egy, a szám producerére, May Martinra nagyon is jellemző basszus díszít.

Na, ez utóbbi basszusról árulta el most AJ McLean, hogy valójában nem Martin egyik jellegzetes basszusfutama, hanem Howie fingása. "A stúdióban voltunk Maxszel és a számon dolgoztunk. Howie volt a fülkében, épp az átmenetet rögzítettük, pam pam pam, pam pam pam pam. Max megadta Howie-nak a harmóniát, ő meg annyira levegősen énekelte a vokálját, hogy egyszercsak elfingta magát. De nem szimplán ütemre fingott, a hangnem is stimmelt. Így Max végül addig-addig csavargatta, mígnem olyan lett, mint a jellegzetes basszusai. Fel is került a lemezre" - mesélte.

A Billboard persze megkérdezte Dorough-t is a történetről, aki először az amerikai alkotmány ötödik kiegészítésére hivatkozott - ez alapján nem kötelesek magukra terhelő vallomást tenni a gyanúsítottak -, végül megerősítette a sztorit. "Sok üdítőt ittunk akkoriban. Olyan ez... annyi idősen mindenki - különösen Nick [Carter] - állandóan fingot. Így hát véletlenül, amikor én kerültem sorra, nagyon hevesen lélegezve énekeltem a részemet, és hát gondolom egy kis extra levegő is kijött belőlem" - ismerte be. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.