Öt nap alatt 20000 dollárt gyűjtöttek Hideg Istvánnak, a nyomorogva is boldog jazzdobosnak

külföld
2017 augusztus 12., 13:21
comments 57
photo_camera Fotó: Los Angeles Times / Youtube

A Los Angeles Times egy hete ismertette meg a világot Hideg "Steve" Istvánnal, az 56-os menekülttel, aki egész életében csak arra vágyott, hogy jazzdobos legyen. És mert jazzdobos lehet, azt se bánja, hogy gyakorlatilag nyomorog. Havi bevételei még a lakbérét se fedezik, de semmi sem töri meg, még most, 85 éves korában is hetente koncertezik. Pedig eleve azzal a nehezítéssel kezdte a karrierjét, hogy a II. világháborúban, Budapest ostroma alatt egy bombatámadásban fél szemére megvakult, fél fülére megsüketült.

A története Tim Lawlert is megihlette, aki személyesen is ismeri a környékén élő Hideget. Ő indított adománygyűjtést Hideg nevében a gofundmen. Ezen öt nap alatt már a kitűzött cél duplája, 20193 dollár gyűlt össze, amiből 17 ezret már át is utaltak Hideg számlájára, minden további adományt pedig havonta elutalnak majd neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.