Budapest pályázhat a 2023-as atlétikai világbajnokságra

politika
2017 augusztus 13., 08:57
comments 65

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára jelentette be, hogy tárgyalásokat kezdeményeztek a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF), hogy 2023-ban Budapest rendezhesse az atlétikai világbajnokságot.

A hivatalos pályázás a 2023-as világbajnokságra még nem indult el, az IAAF ősszel fogja nyilvánosságra hozni a rendezés feltételeit. Gyulai ugyanakkor azt a döbbenetes információt megosztotta a magyarokkal, hogy a nemzetközi szövetség alapvetően elsősorban olyan helyszínben gondolkodik, ahol a számos követelmény alapján a legjobb helye lenne a világbajnokságnak. 

Korábban nemzetközi sportlapok írtak már arról, hogy Budapest pályázni készül a 2023-as világbajnokságra. 

Atlétikai világverseny legutóbb 1998-ban volt Magyarországon, akkor Eb-t rendeztünk, és az akkori nevén Népstadion volt a helyszín. Amit azóta elbontottak, jelenleg éppen újraépítik egészen elképesztő, 190 milliárdos költségvetéssel, viszont csak labdarúgás fér majd el benne, atlétikának nem lesz ott hely, bár az eredeti, olcsóbb tervek még erről szóltak. 

A kormány viszont az olimpiarendezési tervek lefújása ellenére is tervez felépíteni egy atlétikai stadiont Észak-Csepelen, ami a tervek szerint 15 ezer férőhelyes lenne, de igény esetén 55 ezresre lenne bővíthető. Ennek a stadionnak jelenleg zajlik a tervpályázata, augusztus 22-ig lehet pályázni a tervekkel. 

(via M4Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.