Megütötték Drezdában a részeg amerikai turistát, aki náci karlandített

külföld
2017 augusztus 13., 11:50
comments 118

 Megütötte egy járókelő azt a részeg amerikai turistát, aki több alkalommal is náci karlendítést mutatott be Drezda belvárosában - közölte a rendőrség vasárnap.

A 41 éves amerikai ellen eljárás indult a náci jelképek és jelszavak használatát tiltó németországi törvény megsértése miatt. A kisebb sérüléseket elszenvedő turistánál az őrizetbe vétele után különösen magas véralkoholszintet mutattak ki.

A náci karlendítést bemutató férfit bántalmazó járókelő elmenekült a helyszínről a szombat reggeli incidens után, őt testi sértés miatt keresik a hatóságok.

Augusztusban ez már a második eset volt, hogy Németországban külföldi turisták náci karlendítés miatt kerültek összetűzésbe a hatóságokkal. Múlt hét végén két kínai turistát vettek őrizetbe, miután náci karlendítéssel pózoltak és fotózkodtak a szövetségi parlament (Bundestag) épülete előtt Berlinben. A parlament őrei vették őket észre, majd értesítették a hatóságokat. (MTI, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.