Menekülnek a riporterek a Tényekből

A 24.hu beszámolója szerint rövid időn belül heten távoztak a TV2 Tények című hírműsorának stábjából. 

Az okok között szerepel, hogy a rohamosan fogyatkozó csapatban egyre több munka jut egy főre, más az alacsony bért kifogásolja vagy azt, hogy szakmailag vállalhatatlan elvárásokat támasztanak velük szemben, és többen említik a vezetők - Tóth Tamás Antal helyettes vezető és Kökény-Szalai Vivien hírigazgató - stílusát is. 

Szalai Vivien, itt még a TV2 kameráinak túlsó oldalán.Fotó: tv2.hu

A 24.hu szerint Tuka Nikoletta, egy másik riporternő és gyakornak mellett távozik Pataki Nóra online szerkesztő és három riporter, Ács Krisztián, Kolontár Krisztián és Sándor Bendegúz. Közülük nem mindenki nyilatkozott a lapnak, de az újság szerint többüknek elsősorban Tóth Tamás Antallal akadt konfliktusa. 

"Tóth diktatórikus vezetési stílusa és a munkatársakkal való, többek szerint megalázó beszédmódja sokaknál meghaladja azt a szintet, amit hosszú távon is el lehet viselni" - idézi a 24.hu a TV2 belső életét ismerő forrását. 

"Embertelenül bánt velünk, lekicsinylő, fenyegető stílusa egészen elképesztő volt"- írja az újság Tóthról egy volt Tények-munkatársra hivatkozva. 

Ács Krisztián, aki régen tűzoltó volt, azt nyilatkozta: ő inkább visszatért buszvezetőnek. Nem árulta el miért távozik. 

A TV2 Hírigazgatósága szerint mindenesetre nincs para: Fürst-Borsos Ádám kommunikációs menedzser szerint a létszám a működésnek megfelelő és bővül. Cáfolta, hogy többen is távoznának a szerkesztőségből. Kökény-Szalai Vivien azt írta a 24.hu kérdéseire válaszul, hogy "a TV2 Hírműsorai folyamatosan, magabiztos nézettségi adatokat hoznak, a szerkesztőségi munka megfelelően zajlik". (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.