Szívás lehet a barcelonai reptéren, sztrájkolnak a csomagvizsgálók és biztonsági dolgozók

külföld
2017 augusztus 13., 20:45
comments 133

Hétfőtől meghatározatlan ideig sztrájkolnak a barcelonai El Prat reptér biztonsági dolgozói és poggyászátvilágítói is, ami fennakadásokat okozhat az utasok számára is - írja az AP-re hivatkozva az MTI.

Vasárnap a dolgozók, akik magasabb bért szeretnének, leszavazták a munkáltatók utolsó ajánlatát, így hétfőtől munkabeszüntetés következik. 

Az átvilágítók augusztus eleje óta már többször tartottak néhány órás sztrájkot, de már ez megroggyantotta a reptér működését, gyakori késésekhez, torlódásokhoz vezetett. Ehhez képest el lehet képzelni, mit okoz egy 24 órás, meghatározatlan időre meghirdetett sztrájk. 

A sztrájkolók nem csak béremelést, de létszámnövelést is szeretnének kikényszeríteni, mivel a szigorított átvizsgálási protokoll miatt sokkal több időt vesz igénybe egy-egy utas ellenőrzése. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.