Garancsi: Sok prímszámot ismerek

Az elcsutiasított Nemzeti Sport feje, esze, szíve és lelke, Szöllősi György interjút készített Orbán Viktor barátjával, Garancsi Istvánnal annak ürügyén, hogy a leggazdagabb magyarok listáján évek óta bérelt hellyel rendelkező milliárdos a Videoton tulajdonosa, és a csapat a jövő héten bejuthat az Európa-liga csoportkörébe.

Az interjúban az a legérdekesebb, hogy Garancsi utal arra, hogy minimum nem érdekli, de talán utálja is a focit. A vonatkozó két kérdés és válasz:

– Jellegzetes futballsérülés…
– Nálam biztos nem. Régen is csak kispályán játszottam, s olyankor is beállítottak a kapuba, mert én voltam a legbénább. A természetjárás, a kerékpározás jobban bejött.

– Előfordul, hogy ott ragad a képernyő előtt mondjuk egy külföldi bajnokit nézve?
– Na, azt azért nem. Elég nekem a saját csapatommal foglalkozni

Arra a kérdésre, hogy a Market Építő Zrt. tulajdonosaként melyik a kedvenc projektje, melyikre a legbüszkébb, azt mondta:

„Most egyértelműen a Duna Arénára, a következő hasonló siker talán az új Telekom-székház lesz.”

(A 43 milliárd forintba kerülő komplexummal nem mindenki volt ilyen elégedett.)

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójában játszott Debreceni VSC–Rosenborg meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Aztán jön egy olyan vallomás Orbán Viktor barátjától, amiről nem gondoltuk volna, hogy pont a Nemzeti Sportban fogjuk olvasni:

– Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?
– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...

Az interjú végén Szöllősi említi, hogy Garancsit az ország 7. legbefolyásosabb embereként tartják számon, de ő erre csak annyit mond: „Szó sincs erről! Messze túlértékelik a lehetőségeimet…” Hát nehéz ezt elhinni egy olyan emberről, aki annyi prímszámot ismer… (NSO)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.