Garancsi: Sok prímszámot ismerek

futball
2017 augusztus 14., 08:49
comments 86

Az elcsutiasított Nemzeti Sport feje, esze, szíve és lelke, Szöllősi György interjút készített Orbán Viktor barátjával, Garancsi Istvánnal annak ürügyén, hogy a leggazdagabb magyarok listáján évek óta bérelt hellyel rendelkező milliárdos a Videoton tulajdonosa, és a csapat a jövő héten bejuthat az Európa-liga csoportkörébe.

Az interjúban az a legérdekesebb, hogy Garancsi utal arra, hogy minimum nem érdekli, de talán utálja is a focit. A vonatkozó két kérdés és válasz:

– Jellegzetes futballsérülés…
– Nálam biztos nem. Régen is csak kispályán játszottam, s olyankor is beállítottak a kapuba, mert én voltam a legbénább. A természetjárás, a kerékpározás jobban bejött.

– Előfordul, hogy ott ragad a képernyő előtt mondjuk egy külföldi bajnokit nézve?
– Na, azt azért nem. Elég nekem a saját csapatommal foglalkozni

Arra a kérdésre, hogy a Market Építő Zrt. tulajdonosaként melyik a kedvenc projektje, melyikre a legbüszkébb, azt mondta:

„Most egyértelműen a Duna Arénára, a következő hasonló siker talán az új Telekom-székház lesz.”

(A 43 milliárd forintba kerülő komplexummal nem mindenki volt ilyen elégedett.)

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a Rosenborg győzelmével záruló DVSC-meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójában játszott Debreceni VSC–Rosenborg meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Aztán jön egy olyan vallomás Orbán Viktor barátjától, amiről nem gondoltuk volna, hogy pont a Nemzeti Sportban fogjuk olvasni:

– Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?
– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...

Az interjú végén Szöllősi említi, hogy Garancsit az ország 7. legbefolyásosabb embereként tartják számon, de ő erre csak annyit mond: „Szó sincs erről! Messze túlértékelik a lehetőségeimet…” Hát nehéz ezt elhinni egy olyan emberről, aki annyi prímszámot ismer… (NSO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.