Garancsi: Sok prímszámot ismerek

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az elcsutiasított Nemzeti Sport feje, esze, szíve és lelke, Szöllősi György interjút készített Orbán Viktor barátjával, Garancsi Istvánnal annak ürügyén, hogy a leggazdagabb magyarok listáján évek óta bérelt hellyel rendelkező milliárdos a Videoton tulajdonosa, és a csapat a jövő héten bejuthat az Európa-liga csoportkörébe.

Az interjúban az a legérdekesebb, hogy Garancsi utal arra, hogy minimum nem érdekli, de talán utálja is a focit. A vonatkozó két kérdés és válasz:

– Jellegzetes futballsérülés…
– Nálam biztos nem. Régen is csak kispályán játszottam, s olyankor is beállítottak a kapuba, mert én voltam a legbénább. A természetjárás, a kerékpározás jobban bejött.

– Előfordul, hogy ott ragad a képernyő előtt mondjuk egy külföldi bajnokit nézve?
– Na, azt azért nem. Elég nekem a saját csapatommal foglalkozni

Arra a kérdésre, hogy a Market Építő Zrt. tulajdonosaként melyik a kedvenc projektje, melyikre a legbüszkébb, azt mondta:

„Most egyértelműen a Duna Arénára, a következő hasonló siker talán az új Telekom-székház lesz.”

(A 43 milliárd forintba kerülő komplexummal nem mindenki volt ilyen elégedett.)

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójában játszott Debreceni VSC–Rosenborg meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Aztán jön egy olyan vallomás Orbán Viktor barátjától, amiről nem gondoltuk volna, hogy pont a Nemzeti Sportban fogjuk olvasni:

– Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?
– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...

Az interjú végén Szöllősi említi, hogy Garancsit az ország 7. legbefolyásosabb embereként tartják számon, de ő erre csak annyit mond: „Szó sincs erről! Messze túlértékelik a lehetőségeimet…” Hát nehéz ezt elhinni egy olyan emberről, aki annyi prímszámot ismer… (NSO)