Kövér László szerint nem azok lesznek a nyertesek, akiknek erősebbek a fegyvereik, hanem, akiknek erősebb a hite

politika
2017 augusztus 14., 15:56
comments 157

A Kolozsvári Magyar Napok hétfő esti nyitógáláján jelentette ki Kövér László, hogy 

"az idők igazi nyerteseinek soha nem azok bizonyulnak, akiknek erősebbek a fegyvereik vagy hangosabbak a hazugságaik, hanem azok, akiknek erősebb az identitása és a hite".

Szerinte a 21. századi hadviselés részévé vált annak sulykolása hogy a nemzeti identitás és a nemzeti államok kora lejárt Európában. A házelnök hozzátette: "Közép- és Kelet-Európa, a Kárpát-medence Európa megújulásának egyik hajtóerejévé válhat, ha az itteni államok túl tudnak lépni a nemzeti felsőbbrendűségre, illetve kizárólagosságra irányuló 20. századi törekvéseiken." A térség államinak fel kell ismernie, hogy úgyis érvényesíthetők a nemzeti önérdekek, hogy ezzel nem veszélyeztetik, hanem erősítik a szomszédaik érdekérvényesítési lehetőségeit is, mondta Kövér. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.