Minden jel szerint agyonverték az internetes átnevelőtáborba küldött kínai kamaszt

külföld
2017 augusztus 14., 09:14
comments 125
Életkép egy kínai internetfüggőket átnevelő táborból.
photo_camera Életkép egy kínai internetfüggőket átnevelő táborból. Fotó: EyePress News

A kínai rendőrség őrizetbe vette egy internetfüggőket átnevelő tábor igazgatóját és több dolgozóját. A táborban egy 18 éves, a "függősége" miatt odaküldött fiú pár nappal az érkezése után életét vesztette. Az áldozat állítólag súlyos sérüléseket is szenvedett, ami arra utal, hogy verhették.

A fiút a sajtóban csak vezetéknevén, Liuként emlegetett anyja augusztus 3-án adta le a fujangi táborban. Mint mondta, a fiú "súlyos internetfüggősben" szenvedett, amit Liu és férje nem bírtak kezelni. A fujangi tábor, amit választottak, a pszichológiai tanácsadás mellett testedzést is igért, mely segít legyőzni a kamaszoknak a függőséget.

Két nappal később, augusztus 5-én már arról értesítették, hogy a fiát kórházba kellett szállítani, ahol aztán életét is vesztette. Halála oka egyelőre nem ismert. "A fiam teljes testét, a lábujjától a feje búbjáig sebek borították. Amikor a táborba küldtem, még teljesen rendben volt, hogy halhatott meg 48 órával később" - idézte a gyászoló anyát az Anhui Sangbao. Az állami CCTV szerint a tábor igazgatója mellett négy tanárt is őrizetbe vettek, a tábort pedig lezárták a nyomozás idejére. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.