Vádat emeltek a zuglói gázoló ellen

Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette, és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a 26 éves T. Klára Petra ellen a VI. és VII. kerületi ügyészség. A vád szerint T. 2016 novemberében "kokaintól befolyásolt állapotban" gázolta halálra 85 éves áldozatát, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

A vád szerint objektív körülmény nem gátolta, hogy a vádlott észrevegye a járdáról az úttestre lépő gyalogost. Az ügyészség szerint ezt a kokain hatása miatt nem észlelte áldozatát.

A terhelt szerint inkább az a troli akadályozta az észlelést, amely mögül áldozata elé lépett. A Lokálnak nyilatkozva tagadta, hogy kokainozott volna a vezetés előtt, ezt szerinte az igazságügyi orvosszakértő véleménye is megerősíti.

Az ügyészség szerint ha észrevette volna áldozatát, intenzív, "de saját magát és másokat nem veszélyeztető" fékezéssel megállíthatta volna a járművet. T. fékezés nélkül gázolta el áldozatát. Azt, hogy tovább hajtott, T. azzal magyarázta, hogy kocsijában hangosan szólt a zene, nem halotta a csattanást, áldozatát pedig nem látta a trolitól, amiről az ügyészség rövid közleménye egy szót sem ejt.