Alig van pénze nyaralni a magyaroknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Eurostat - MTI által szemlézett - listája szerint Magyarországon az embereknek nagyon kevés pénzük van nyaralni. A 2015-ös felmérés alapján egy átlag magyar utanként és személyenként nagyjából 130 eurónak megfelelő pénzt, azaz olyan 40 ezer forintot tud ilyen célra szánni. 

Ennél a lista szerint csak három uniós tagállamban cudarabb a helyzet, de ott sem sokkal: Lettországban és Romániában 117 euró, Csehországban 126 euró jut ilyesmire. 

Ezzel nem csak elmaradunk az uniós átlagtól, de még csak meg sem közelítjük. Egy átlagos uniós állampolgár 320 eurót, nagyjából 100 ezer forintot ilyen célra félretenni. 

A listát a luxemburgiak vezetik: ők a magyar átlag közel hatszorosát, átlag 740 eurót költenek nyaralásra, utánuk jönnek az osztrákok 610 euróval, mögöttük másodikak a máltaiak 590-el, és a belgák 565 euróval. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.