Csődbe ment az Air Berlin

közlekedés
2017 augusztus 15., 13:57
comments 100
photo_camera Fotó: wikimedia

A tulajdonos Etihad Airways úgy döntött, nem pénzeli tovább a társaságot, ezzel csődbe ment az Air Berlin légitársaság. 

Az MTI szerint az Abu Dhabiban jegyzett vállalat már kezdeményezte is a berlini cégbíróságon a csődeljárás, így továbbra is ők irányítják a boltot, miközben tárgyalnak a társaság lehetséges értékesítéséről, például a Lufthansa német légitársasággal. 

A repülési tervek ezzel együtt egyelőre nem változnak, a foglalt jegyek érvényesek, és a már meghirdetett járatokra is lehet venni jegyet. A német kormány további 150 millió eurós kölcsönt adott a cégnek annak érdekében, hogy ne kelljen azonnal visszavonulniuk - ezzel nagyjából három hónapig biztosított az Air Berlin működése. 

A német kormány többször kisegítette már a vállalatot, de nem vállalja át adósságait, amik egyébként tetemesek: a cég az előző évet 780 millió eurós hiánnyal fejezte be. A helyzet most tavaszra vált súlyossá, azóta rendszeresek voltak a késések, járatkiesések a nyári menetrendre való átállás során. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.