Meghalt a Madeirán megsérült magyar

GYÁSZ
2017 augusztus 15., 18:47

A Jornal da Madeira szerint meghalt az a magyar állampolgár aki megsérült a madeirai vallási ünnepen történt súlyos balesetben kedden. Az MTI-nek a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy a kórházban életét vesztette a madeirai fakidőlésben megsérült magyar állampolgár. 

A lisszaboni magyar nagykövetség felvette a kapcsolatot az elhunyt családjával, és minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett hozzátartozóknak. A Madeira szigetén tartózkodó tiszteletbeli magyar konzul a helyszínről segíti az ügyintézést, illetve folyamatos kapcsolatot tart fent a kórházzal és az illetékes hatósági szervekkel. A közlemény szerint a nagykövetség nem tud további magyar érintettségről.

photo_camera Fotó: HELDER SANTOS/AFP

A lisszaboni magyar nagykövetség kedd este az MTI megkeresésére azt közölte, hogy csak annyit tudnak, hogy a magyar sérült a sürgősségi osztályra került. A lisszaboni sajtóinformációk szerint a kórház este tart sajtótájékoztatót a sérültek állapotáról.

A hívők a sziget Funchal nevű fővárosától mintegy 5 kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál gyűltek össze, ahol egy Mária-kegyhely áll. Itt dőlt rájuk a kétszáz éves tölgy. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset megtörtént. (MTI)