Egymás után fordítanak hátat Trump ipari tanácsadói, amiért nem hajlandó határozottan elítélni a rasszista erőszakot

Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Hárman is elhagyták Donald Trump üzleti tanácsadói stábját, miután az amerikai elnök nem tette világossá a charlottesville-i terror után, hogy nem tűri a neonáci erőszakot, helyette a szélsőségek elutasításáról és összefogásról beszélt.

Egy nő meghalt, 20 ember megsérült, miután a Lee tábornok emlékét védő neonáci tömeg egy tagja egy szürke Dodge Chargerrel az ellentüntetők közé hajtott. 

A Merck gyógyszergyártó konszern, az Under Armour sportszergyártó és az Intel számítástechnikai vállalat vezetője mind távoztak az elnök ipari tanácsadó testületéből az eset után.  

A sort a Mercket vezető Kenneth Frazier követte, akit az elnök emiatt elő is vett a Twitteren. Aztán Frazier-höz csatlakozott a sportcéget vezető Kevin Plank és Brian Krzanich is. Plank azt írta, a cég nem folyik bele a politikába, de személyesen a lemondás mellett döntött.

Az Intelt vezető Krzanich azt posztolta, fel akarja hívni a figyelmet arra, micsoda károkat okoz az egyre szélsőségesebbé váló politikai klíma az országban. (Guardian)