Európai Filmdíjra esélyes a magyar futófilm

Simonyi Balázs, itt épp a kamera túloldalánFotó: TOROK RITA-TR PHOTO

Hétfőn hozta nyilvánosságra az Európai Filmakadémia annak a 15 dokumentumfilmnek a listáját, amelyek eséllyel pályáznak az idei Európai Filmdíjra. 

A listán szerepel Simonyi Balázs Ultra című filmje, amely egy spartathlon versenyre való felkészülés és a megmérettetés viszontagságait mutatja be öt versenyző szenvedésein keresztül - írja az MTI.

A 36 éves Simonyi Balázs, aki négyszer teljesítette már az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres távot, egyszerre főszereplője és rendezője is a filmnek.  

Az HBO ernyője alatt készült, magyar-görök koprodukcióban gyártott filmet mi is méltattuk. Az Ultrát számos moziban és városban vetítették már premier előtt, hivatalos bemutatójára szeptember 21-én kerül sor. A zsűri előbb 5-re szűkíti a listát, mielőtt kiválasztja a végső győztest december 9-én, Berlinben. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.