Európai Filmdíjra esélyes a magyar futófilm

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Simonyi Balázs, itt épp a kamera túloldalánFotó: TOROK RITA-TR PHOTO

Hétfőn hozta nyilvánosságra az Európai Filmakadémia annak a 15 dokumentumfilmnek a listáját, amelyek eséllyel pályáznak az idei Európai Filmdíjra. 

A listán szerepel Simonyi Balázs Ultra című filmje, amely egy spartathlon versenyre való felkészülés és a megmérettetés viszontagságait mutatja be öt versenyző szenvedésein keresztül - írja az MTI.

A 36 éves Simonyi Balázs, aki négyszer teljesítette már az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres távot, egyszerre főszereplője és rendezője is a filmnek.  

Az HBO ernyője alatt készült, magyar-görök koprodukcióban gyártott filmet mi is méltattuk. Az Ultrát számos moziban és városban vetítették már premier előtt, hivatalos bemutatójára szeptember 21-én kerül sor. A zsűri előbb 5-re szűkíti a listát, mielőtt kiválasztja a végső győztest december 9-én, Berlinben. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.