Európai Filmdíjra esélyes a magyar futófilm

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Simonyi Balázs, itt épp a kamera túloldalánFotó: TOROK RITA-TR PHOTO

Hétfőn hozta nyilvánosságra az Európai Filmakadémia annak a 15 dokumentumfilmnek a listáját, amelyek eséllyel pályáznak az idei Európai Filmdíjra. 

A listán szerepel Simonyi Balázs Ultra című filmje, amely egy spartathlon versenyre való felkészülés és a megmérettetés viszontagságait mutatja be öt versenyző szenvedésein keresztül - írja az MTI.

A 36 éves Simonyi Balázs, aki négyszer teljesítette már az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres távot, egyszerre főszereplője és rendezője is a filmnek.  

Az HBO ernyője alatt készült, magyar-görök koprodukcióban gyártott filmet mi is méltattuk. Az Ultrát számos moziban és városban vetítették már premier előtt, hivatalos bemutatójára szeptember 21-én kerül sor. A zsűri előbb 5-re szűkíti a listát, mielőtt kiválasztja a végső győztest december 9-én, Berlinben. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.