Európai Filmdíjra esélyes a magyar futófilm

FILM
2017 augusztus 15., 09:46
comments 38
Simonyi Balázs, itt épp a kamera túloldalán
photo_camera Simonyi Balázs, itt épp a kamera túloldalán Fotó: TOROK RITA-TR PHOTO

Hétfőn hozta nyilvánosságra az Európai Filmakadémia annak a 15 dokumentumfilmnek a listáját, amelyek eséllyel pályáznak az idei Európai Filmdíjra. 

A listán szerepel Simonyi Balázs Ultra című filmje, amely egy spartathlon versenyre való felkészülés és a megmérettetés viszontagságait mutatja be öt versenyző szenvedésein keresztül - írja az MTI.

A 36 éves Simonyi Balázs, aki négyszer teljesítette már az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres távot, egyszerre főszereplője és rendezője is a filmnek.  

Az HBO ernyője alatt készült, magyar-görök koprodukcióban gyártott filmet mi is méltattuk. Az Ultrát számos moziban és városban vetítették már premier előtt, hivatalos bemutatójára szeptember 21-én kerül sor. A zsűri előbb 5-re szűkíti a listát, mielőtt kiválasztja a végső győztest december 9-én, Berlinben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.