Fodor Gábor még egy népszavazási kezdeményezést sem képes szabályosan beadni

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke sajtótájékoztatón értékeli a kvótareferendumot a párt fõvárosi irodájában 2016. október 2-ánFotó: Marjai János/MTI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a Magyar Liberális Párt két népszavazási kezdeményezését is kikukázta hétfőn, miután észrevették, hogy a párt nem megfelelő, nem aktuális címet tüntetett fel beadványán - írja a Magyar Nemzet. 

Legszebb, hogy a párt történetesen a marihuána legalizálásáról szóló kezdeményezésének szövegezésénél nem tudta felidézni, hogy most akkor épp hol is vannak. Két kérdést nyújtottak be: egyet a büntethetőség megszüntetésére vonatkozóan, egy másikat pedig arról, hogy csak orvosilag indokolt esetben legalizálnák a THC-t. 

Az NVI formai hibára hivatkozva söpörte le az asztalról a kérdéseket: a meghatalmazáson ugyanis nem az a székhely szerepelt, mint a kezdeményezésről szóló dokumentumon. Túl régi volt a meghatalmazás, azóta új helyre költözött a párt. 

A kérdés ezzel együtt újra benyújtható, és a választási bizottság elé terjeszthető. Ha minden rendben megy, 120 nap alatt kell összegereblyézni 200 ezer aláírást. (Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.