Fodor Gábor még egy népszavazási kezdeményezést sem képes szabályosan beadni

POLITIKA
2017 augusztus 15., 08:09
comments 115
Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke sajtótájékoztatón értékeli a kvótareferendumot a párt fővárosi irodájában 2016. október 2-án.
photo_camera Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke sajtótájékoztatón értékeli a kvótareferendumot a párt fõvárosi irodájában 2016. október 2-án Fotó: Marjai János/MTI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) a Magyar Liberális Párt két népszavazási kezdeményezését is kikukázta hétfőn, miután észrevették, hogy a párt nem megfelelő, nem aktuális címet tüntetett fel beadványán - írja a Magyar Nemzet. 

Legszebb, hogy a párt történetesen a marihuána legalizálásáról szóló kezdeményezésének szövegezésénél nem tudta felidézni, hogy most akkor épp hol is vannak. Két kérdést nyújtottak be: egyet a büntethetőség megszüntetésére vonatkozóan, egy másikat pedig arról, hogy csak orvosilag indokolt esetben legalizálnák a THC-t. 

Az NVI formai hibára hivatkozva söpörte le az asztalról a kérdéseket: a meghatalmazáson ugyanis nem az a székhely szerepelt, mint a kezdeményezésről szóló dokumentumon. Túl régi volt a meghatalmazás, azóta új helyre költözött a párt. 

A kérdés ezzel együtt újra benyújtható, és a választási bizottság elé terjeszthető. Ha minden rendben megy, 120 nap alatt kell összegereblyézni 200 ezer aláírást. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.