Most egy bánhidai házőrző csípte fülön a 91 éves Repülős Gizit

A Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizella meghatalmazott ügyvédjével beszélget az ellene lopás vétsége miatt indult büntetőper tárgyalása előtt a Győri Járásbíróság folyosóján március 9-én (Fotó: Krizsán Csaba / MTI)Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A Komárom-Esztergom megyei napilap honlapja, a kemma.hu számolt be a szenzációs visszatérésről, egész pontosan a lapot olvasó Lászlónak lehetünk hálásak a történetért, ami szerint 

ismét akcióba lendült Repülős Gizi, a hírhedt 91 éves rabló, aki ezúttal egy bánhidai házban próbált lecsapni - sikertelenül. 

László azt írta az újságnak, hogy Gizi még pénteken tette tiszteletét bánhidai otthonukban, de szerencsére a házőrző résen volt, és fülön csípte az idős betolakodót, aki legutóbbi tatabányai akciójáhpz hasonlóan azt próbálta beadni a helyieknek, hogy "egy színházi emberkét" keres. 

'A kutyánk ki is kísérte! Nagyon agresszívan ugatta és meg is csípte szerintem. Vigyázzatok! Ajtókat érdemes zárni" 

- figyelmeztetett a környékbelieket László, aki szerint Gizit az sem zavarta, hogy riasztották a rendőröket. A kapitányság szerint végül feljelentés nem történt, a felek békében váltak el. 

Repülős Gizi a magyar bűnüldözés történetének évtizedes legendája. Először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt. Az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben. Annyira sok ügye volt, hogy maga sem tudta mindig követni, épp melyik ügyben idézik be. (kemma.hu)