Most egy bánhidai házőrző csípte fülön a 91 éves Repülős Gizit

2017 augusztus 15., kedd 5:34
94

A Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizella meghatalmazott ügyvédjével beszélget az ellene lopás vétsége miatt indult büntetőper tárgyalása előtt a Győri Járásbíróság folyosóján március 9-én (Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

A Komárom-Esztergom megyei napilap honlapja, a kemma.hu számolt be a szenzációs visszatérésről, egész pontosan a lapot olvasó Lászlónak lehetünk hálásak a történetért, ami szerint 

ismét akcióba lendült Repülős Gizi, a hírhedt 91 éves rabló, aki ezúttal egy bánhidai házban próbált lecsapni - sikertelenül. 

László azt írta az újságnak, hogy Gizi még pénteken tette tiszteletét bánhidai otthonukban, de szerencsére a házőrző résen volt, és fülön csípte az idős betolakodót, aki legutóbbi tatabányai akciójáhpz hasonlóan azt próbálta beadni a helyieknek, hogy "egy színházi emberkét" keres. 

'A kutyánk ki is kísérte! Nagyon agresszívan ugatta és meg is csípte szerintem. Vigyázzatok! Ajtókat érdemes zárni" 

- figyelmeztetett a környékbelieket László, aki szerint Gizit az sem zavarta, hogy riasztották a rendőröket. A kapitányság szerint végül feljelentés nem történt, a felek békében váltak el. 

Repülős Gizi a magyar bűnüldözés történetének évtizedes legendája. Először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt. Az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben. Annyira sok ügye volt, hogy maga sem tudta mindig követni, épp melyik ügyben idézik be. (kemma.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt